Δελτίο Τύπου- Δραστηριότητες Δημάρχου- Δημοτικής Αρχής 31/10-6/11/2016

 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 31ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 ύστερα από πρόταση του Δημάρχου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αποβιώσαντα Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εξήρε το έργο και την πορεία του Γιώργου Παυλίδη ανέφερε για το μεγάλο κενό που αφήνει στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο μεγάλος οραματιστής και αυτοδιοικητικός πολιτικός άντρας καθώς επίσης για την άριστη συνεργασία  τους. 
Στο ίδιο συμβούλιο έγινε αναλυτική παρουσίαση της καινοτόμου εφαρμογής e-nestos από τον συμπολίτη μας Χρήστο Παπαδάκη στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, μια εφαρμογή που δίνει την δυνατότητα σε κάθε πολίτη και σε άμεσο χρόνο να εντοπίζει προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά του και να τα αποστέλλει στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου ηλεκτρονικά (ειδικό ενημερωτικό ένθετο φυλλάδιο της εφαρμογής απεστάλη στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ)
 
    ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΣ
 • Έγκριση σύναψης νέας προγραμματικής σύμβασης Δήμου Νέστου με Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης (ΣΔΑΝΞ) για ένα ακόμη εξάμηνο.
 • Έγκριση συντήρησης ασθενοφόρου Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης.
 • Έγκριση κατά πλειοψηφία  του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2017. Αυτό προβλέπει: 400.000€ για νέες ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών  του Δήμου Νέστου, συντήρηση των κοιμητηρίων του Δήμου, συντήρηση των αγροτικών δρόμων, αντιπλημμυρικά έργα.
 • Έγκριση μελέτης ανάπλασης Πλατεία Ηρώων- πεζοδρόμηση της οδού Βενιζέλου στην Χρυσούπολη.
 • Έγκριση για την διαμόρφωση παλιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης.
 • Έγκριση για την προμήθεια λαμπτήρων LED (κόστους 80.000€)
 • Έγκριση για την κατασκευή και την προμήθεια παιδικών χαρών (κόστους 120.000€)
 • Ομόφωνη έγκριση για την παραλαβή Β2 σταδίου- επανυποβολής της μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου πρώην Δήμου Χρυσούπολης. Μετά τις παλινωδίες της προηγούμενης διοίκησης το έργο κινδυνεύει με απένταξη και οριστική επιστροφή 120.000 €.
 • Έγκριση Απολογισμού- Ισολογισμού και  αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2015 του Νομικού Προσώπου ΕΥΝΕΣΤΙΑ. Η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη δεν ψήφισε την έγκριση διότι θεώρησε τους ισολογισμούς «ψεύτικους». O tempora o mores ! Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 έκλεισε με έλλειμμα 700.000 € περίπου  ενώ η Διοίκηση μας το 2015 κατάφερε να παρουσιάσει μείωση του ελλείμματος κατά 250.000 € με κερδοφόρο αποτέλεσμα. Το οποίο οφείλεται στην χρηστή διοίκηση και στη μείωση των άσκοπων δαπανών. (για παράδειγμα το 2014 η διοίκηση Μιχαηλίδη σπατάλησε 400.000 € για δεκατιανό στα σχολεία το οποίο κατά το 80% πήγαινε στα καλάθια των αχρήστων ενώ η δική μας διοίκηση με ορθολογισμό και σύνεση  διέθεσε μόλις 14.000 € για τον ίδιο σκοπό)
 • Έγκριση Τακτοποιητικού 2ου Α.Π.Ε. του έργου της πράξης: “Εκμετάλλευση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού Χρυσούπολης Ν. Καβάλας”. Κατά την συζήτηση του θέματος αυτού ο Δήμαρχος Νέστου ανέφερε πως μετά από την προσπάθεια της δικής του δημοτικής αρχής ολοκληρώθηκε το έργο της γεωθερμίας και εξασφάλισε την επένδυση  θερμοκηπίου προσφέροντας θέσεις εργασίες στου δημότες μας , εργασία σε εξειδικευμένους επαγγελματίες του τόπου μας, οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
 
Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς και της ελάσσονος δεν ψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2017 θεωρώντας ο κ. Μιχαηλίδης πως είναι μια επανάληψη του παλιού και ο κ. Αμπεριάδης κάνοντας κριτική πως  το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι αναπτυξιακό. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απαντώντας και στους δύο ανέφερε πως όταν ο Δήμος διαθέτει μόνο 400.000 €  από ΣΑΤΑ το μόνο του μέλημα οφείλει να  είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε πως άσφαλτος είχε να πέσει σε δρόμο  της Χρυσούπολης τουλάχιστον 10 χρόνια ενώ για πρώτη φορά φέτος έπεσαν αρκετά μέτρα και προβλέπεται ακόμη περισσότερα τους επόμενους μήνες με την οικονομία που γίνεται από την δημοτική αρχή. Επίσης, προβλέπονται στο νέο τεχνικό πρόγραμμα παρεμβάσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, σε σχολεία, γήπεδα κ.α. Ενώ για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος προέτρεψε τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης να ‘ρθουν στο γραφείο του και να του δώσουν τις δικές τους προτάσεις.
 
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΣ
 
Στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα ο Δήμαρχος Νέστου έκανε αναφορά για:
 • Τη διανομή τροφίμων σε δικαιούχους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ύψους 10.000 € στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου από το Νομικό ΠρόσωποΕΥΝΕΣΤΙΑ. Τονίζοντας ιδιαίτερα πως για πρώτη φορά έγινε διανομή σε περίοδο εκτός εορτών.
 • Την επίσκεψη ιταλικού οίκου στο γραφείο του ο οποίος επέδειξε επενδυτικό ενδιαφέρον για το γεωθερμικό πεδίο του Ερατεινού.
 • Τις εκδηλώσεις του Δήμου για την «Σήμανση  ποιότητας και εντοπιότητας προϊόντων» σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας καθώς και την εκδήλωση για τη «Σύγχρονη Στρατηγική κατά του καρκίνου του μαστού» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας και το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.
 • Την ολοκλήρωση του καθαρισμού των φρεατίων σε όλο τον Δήμο Νέστου.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»
Στη ζεστή  εκδήλωση του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης  υπό την αιγίδα της ΕΥνεστίας  και της Προέδρου της κας Αργυρέλη Ελένης για το καλωσόρισμα του χειμώνα η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου  παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Αντιπρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης και πλήθος μελών του ΚΑΠΗ. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη τους συντελεστές για την όμορφη εκδήλωση που κατάφερε να συγκεντρώσει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον των μελών του ΚΑΠΗ αναφέροντας πως ο Δήμος είναι πάντα παρών στις εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ.
 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΝ
 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ για υποθέσεις  του Νομικού Προσώπου παρόντος του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο. Στη σύσκεψη παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος  και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κύριοι Παναγιωτίδης Γιώργος, Καϊτατζόπουλος Χαράλαμπος και Κάλφας Κωνσταντίνος.
 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΤΡΟΠΗΓΗΣ-ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
 
Στο χώρο του αγροτικού μουσείου Πετροπηγής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Πετροπηγής και Ποντολιβάδου για να συζητήσουν το θέμα συνοδού λεωφορείου που μεταφέρει τα παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο Ερατεινού. Στη σύσκεψη παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος δεσμεύτηκε για την πρόσληψη συμπολίτη μας στη συγκεκριμένη θέση αναλαμβάνοντας το κόστος παρά του ότι η συγκεκριμένη πράξη είναι υποχρέωση της Αντιπεριφέρειας.
 
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΠΕΡΝΗΣ
 
Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου τη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου με την διοίκηση του «Κεραυνού» Πέρνης για την εξέλιξη του θέματος που αφορούν το  στέγαστρο και το κυλικείο. Μάλιστα επειδή οι συγκεκριμένες κατασκευές είναι αυθαίρετες η διοίκηση της ομάδας ζήτησε να απομακρυνθούν προκειμένου να αποφύγουν μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και ποινικές ευθύνες.
 
ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ
 
Το θερμοκήπιο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε λίγο καιρό από γερμανική εταιρεία  στην περιοχή του Ερατεινού κάνοντας εφαρμογή το έργο της γεωθερμίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ.
Βαλσαμίδη Νίκο και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο.
 Εκεί ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του θερμοκηπίου κ. Παπαθεοχάρη Γιάννη έχοντας την ευκαιρία να διαπιστώσουν  το μέγεθος της επένδυσης και  την αρτιότητα με την οποία θα λειτουργεί σε λίγες μέρες όπου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές της Ευρώπης.
 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ- ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
 
Και αυτή την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου όπως κάθε εβδομάδα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κάλεσε τους  Αντιδημάρχους και τους Προέδρους Νομικών Προσώπων προκειμένου να κάνουν απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε καθώς και σχεδιασμό των εργασιών της επερχόμενης εβδομάδας. Παράλληλα ο Δήμαρχος Νέστου ζήτησε να ενημερωθεί για την ατζέντα του κάθε επικεφαλή θέσης.
Στη σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παρέστη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης.
 
Από το Γραφείο Τύπου