ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 16-22/1/2017


ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ-ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
 
Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα νέο κύμα χιονιά έπληξε τον Δήμο Νέστου ιδιαίτερα στην περιοχή του Ορεινού αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κεραμωτής. Τα σχολεία για δεύτερη συνεχή εβδομάδα σε Κεχρόκαμπο και Λεκάνη παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου για την ασφάλεια των μαθητών ενώ το ίδιο έγινε και την Πέμπτη στα σχολεία της Κεραμωτής λόγω της ισχυρής χιονοθύελλας.
 
Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε και αυτό το κύμα κακοκαιρίας πρωταρχικά στα σχολεία όπου προμήθευσε με αλάτι για την αποφυγή της ολισθηρότητας ενώ με μηχανήματα όπως αυτό της αλατιέρας αλλά και του jcb ο Δήμος μερίμνησε για την διάνοιξη του οδικού δικτύου στον Ορεινό όγκο ο οποίος αντιμετώπισε και το σοβαρότερο πρόβλημα.
 
Από την Παρασκευή 20 και μέχρι την Κυριακή 22 Ιανουαρίου  συνεργεία του Δήμου με τα προαναφερθέντα μηχανήματα επιχειρούσαν διαρκώς τη διάνοιξη του οδικού δικτύου καθώς και τους δρόμους εντός των οικισμών,  ενώ παρέμεναν καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο στον Ορεινό.
 
Την όλη επιχείρηση συντόνισαν και επιμελήθηκαν επιτυχώς οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης και Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης οι οποίοι σήκωσαν και όλο το βάρος της επιχείρησης μαζί με εργάτες του Δήμου όπου  υπερέβαλαν εαυτόν.
 
Τη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ημέρα  σφοδρής χιονοθύελλας ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο επιστάτησαν τα σημεία που επλήγησαν περισσότερο (Κεραμωτή- Ορεινός όγκος) προκειμένου να διαπιστώσουν τις ανάγκες άμεσης παρέμβασης. Στην Κεραμωτή ο Δήμαρχος συνάντηση είχε με τον Γυμνασιάρχη προκειμένου να αποφασιστεί το κλείσιμο του σχολείου.
 
Ο Δήμος Νέστου απέδειξε, από το αποτέλεσμα πως βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει ακόμη και ακραία καιρικά φαινόμενα επιτυχώς παρά του ότι οι ελλείψεις σε μηχανήματα και προσωπικό είναι τεράστιες.
 
 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ
 
Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής σύσκεψη της τουριστικής επιτροπής του Δήμου προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τη συμμετοχή της στις επερχόμενες τουριστικές εκθέσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία.
Της σύσκεψης προΐστατο ο Πρόεδρός της και Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης ο οποίος και συντόνιζε τη συζήτηση.
Στη σύσκεψη παρέστησαν φορείς και επαγγελματίες της περιοχής, μέλη της επιτροπής καθώς και ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Κεραμωτής κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος.
 
 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ
 
Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου με το κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Διευθύντρια της υπηρεσίας κα Λόβουλου Κυριακή , η ειδική συνεργάτης για θέματα τεχνικών έργων κα Βαρελίδου Φιλία.
Στόχος της σύσκεψης αυτής η οριστικοποίηση μελετών του τεχνικού προγράμματος που αφορούν κατά κύριο λόγο νέες ασφαλτοστρώσεις εντός του Δήμου Νέστου.
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΦΑΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο σπουδαίος συγγραφέας που ζει τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας κ. Αντώνης Κούφαλης ο οποίος εξέφρασε για άλλη μια φορά τη χαρά του για την εποικοδομητική συνεργασία τους ενώ έδωσε και τα εύσημα στην Διοίκηση για το έργο πολιτισμού που προσφέρει αλλά και για τις γιορτές των Χριστουγέννων οι οποίες είχαν υψηλή αισθητική. Δήλωσε ακόμη τον ενθουσιασμό του για το θεατρικό έργο της Αναπτυξιακής «Ψέμα στο Ψέμα» το οποίο και παρακολούθησε ενώ δήλωσε πρόθυμος να στηρίξει κάθε προσπάθεια του Δήμου στα πολιτιστικά δρώμενα. Ο Δήμαρχος του έδωσε αναμνηστικό δώρο, μια πλέξι γκλας πλακέτα με τον «άγγελο» που διακόσμησε τις γιορτές του Δήμου. Ο κ. Αντώνης Κούφαλης χάρισε με την σειρά του στον Δήμαρχο το βιβλίο που έγραψε με τον αδερφό του Κωνσταντίνο «Το ψωμί της Νινευί» το οποίο αυτό το διάστημα κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά με τον Σταύρο Ζαλμά και την Λήδα Πρωτοψάλτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
 
 
ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
 
Το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου πολλοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν εκδήλωση παράλληλα με την κοπή πίτας τους. Ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και Προέδρους Νομικών Προσώπων παρέστησαν στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Δύσβατο, του Συλλόγου Ποντίων καθώς και του Συλλόγου Μικρασιατών. Στην κοπή πίτας του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ τον Δήμαρχο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη και η Αντιπρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ  κα Ψυλλίδου Ελένη.
 
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Στην λειτουργία της εορτής του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο Ι.Ν.  Προαστείου παρέστησαν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αργυράκη και Βαλσαμίδη.
 
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Νέστου με τους κ. Βαλσαμίδη, κ.Αργυράκη, κ. Παπαθεοδώρου, κα. Αργυρέλη, κ. Καραγεωργίου, κ. Σαββαϊδη παρέστησαν στην λειτουργία του Αγίου Τιμοθέου του Αποστόλου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Χρυσούπολη τιμώντας τον αγαπητό στο ποίμνιο  πατέρα Τιμόθεο ο οποίος εκείνη την ημέρα είχε την ονομαστική του εορτή.
 
 
Από το Γραφείο Τύπου