Δελτίο Τύπου- Δραστηριότητες Δημάρχου-Δημοτικής Αρχής 7-13/11/2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ε.ο.αν

Η ΚΕΔΕ συνδιοργάνωσε με τον ε.ο.αν.( Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα "Εκπαίδευση Δήμων Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης σε θέματα ανακύκλωσης" στην Κομοτηνή την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των εργαζομένων έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ικανότητες τους και να αναδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος τους για μια αποτελεσματική και αποδοτική ανακύκλωση στον Δήμο. Στην ημερίδα παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης καθώς και η τοπική σύμβουλος της Δημ. Κοινότητας κα Κυζάκη Ευαγγελία.

ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ

Στα γραφεία της Περιφέρειας στην Κομοτηνή παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να παραστεί στην τελετή αγιασμού με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του νέου Περιφερειάρχη της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου. Ο Δήμαρχος Νέστου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί και δια ζώσης τον νέο Περιφερειάρχη.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ UNESCO ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Στην τελετή για την έναρξη λειτουργίας της έδρας Unesco για την διατήρηση και τον οικοτουρισμό στα παρόχθια και δελταϊκά οικοσυστήματα παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Δευτέρα το απόγευμα στο κεντρικό αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Την παρουσίαση για το θέμα έκανε η κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Unesco στην Ελλάδα, ενώ παρέστη και ο Διευθυντής της έδρας Unesco κ. Εμμανουλούδης Δημήτριος. Παρέστησαν ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος, η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας κ. Μητρόπουλος Αθανάσιος και πλήθος κόσμου. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου.

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΒΡΑΜΗΛΙΑΣ

Στο μέγα πανηγυρικό εσπερινό και την περιφορά της αγίας εικόνας με τη συ/νοδεία της Φιλαρμονικής στον Ι.Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αβραμηλιά παρέστη την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος ενώ την επόμενη μέρα στην θεία λειτουργία όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Βαλσαμίδη Νίκο και Αργυράκη Μιχάλη.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Στον εορτασμό για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ στο αεροπορικό απόσπασμα Χρυσούπολης- Αεροδρόμιο " Μέγας Αλέξανδρος" παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου την Τρίτη 8 Νοεμβρίου ύστερα από πρόσκληση που δέχθηκε από τον Αντισμήναρχο Μαυρίδη Γεώργιο, Διοικητή του αεροπορικού αποσπάσματος. Ακολούθησε δεξίωση στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα καθώς και ο Δεσπότης κ. Προκόπιος. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και ο Πρόεδρος ΔΣ κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας συνάντησε τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του την Τρίτη 8 Νοεμβρίου παρουσία και κτηνοτρόφων της περιοχής όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων τους και που επιζητούν επίλυση. Παράλληλα, συζήτησαν τους τρόπους συμβολής του Δήμου για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΧΑΊΔΕΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ
Στον εσπερινό που τελέσθη στο Χαϊδευτό για την εορτή του Αγ. Νεκταρίου καθώς και στην περιφορά που ακολούθησε με την συνοδεία της Φιλαρμονικής την Τρίτη 8 Νοεμβρίου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Βαλσαμίδη Νίκο και Μαυροθαλασσίτη Νίκο καθώς και τον Διευθυντή Αστυνομίας Καβάλας κ. Γκράνα Γιώργο.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Τους φαρμακοποιούς του Δήμου Νέστου δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν τη συνέχεια της λειτουργίας του κοινωνικού φαρμακείου ύστερα από το έγγραφο που απέστειλε η κα Γατούλα ζητώντας, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, τα στοιχεία των δικαιούχων συμπολιτών τα οποία αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Αποφασίσθηκε από κοινού με τον Δήμαρχο και τους φαρμακοποιούς να μη δοθούν αυτά ενώ και οι ίδιοι εξεπλάγησαν από τη συμπεριφορά της εν λόγω κυρίας. Ο Δήμαρχος ανέφερε μάλιστα, ότι δεν πρέπει να θυσιάζονται όλα στο βωμό της μικροπολιτικής που έμαθε να εξυπηρετεί η κα Γατούλα. Συζητήθηκε ακόμη, η έγγραφη καταγγελία που έκανε η ίδια στην Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης και στον Περιφερειακό Διοικητή Υγείας ώστε να απομακρυνθεί η γιατρός κα Κοσμίδου Λαρίσα από τον χώρο του ΚΑΠΗ. Έκπληξη αποτελεί η εν λόγω κίνηση αφού η ίδια κρατούσε την θέση αυτή όλα τα χρόνια της διοίκησης Μιχαηλίδη. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη κυρία ευαισθητοποιείται a la carte και όποτε την συμφέρει. Πρέπει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα την απουσία γιατρού εδώ και τρεις εβδομάδες στον χώρο του ΚΑΠΗ αφήνοντας τα μέλη του χωρίς ιατρική κάλυψη. Ο Δήμαρχος με έγγραφό του έχει ζητήσει από την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας να τοποθετηθεί στην θέση αυτή συγκεκριμένη γιατρός τονίζοντας της την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Δήμου προς το Κ. Υ. Χ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία δεύτερης ιταλικής μεγάλης εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των θερμοκηπίων επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του και εξέφρασε την επιθυμία για μεγάλη επένδυση στην περιοχή του Ερατεινού. Την επόμενη ημέρα ο Δήμαρχος τους ξενάγησε στο έργο των γεωτρήσεων στην περιοχή μας, επισκέφθηκαν συσκευαστήριο σπαραγγιών του Δήμου ενώ περιηγήθηκαν τον κάμπο του Νέστου και την Κεραμωτή. Οι επισκέπτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, τις ομορφιές της και ιδιαίτερα για τις μεγάλες δυνατότητες που παρέχει για επενδύσεις. Ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την ένθερμη υποδοχή και φιλοξενία, την άρτια ενημέρωσή τους ενώ τον προσκάλεσαν να τους επισκεφθεί στην Ιταλία ώστε να δει το εργοστάσιό τους και τον τρόπο εργασίας τους.
Από το Γραφείο Τύπου