Δελτίο Τύπου- Δραστηριότητες Δημάρχου- Δημοτικής Αρχής 17-23/10/2016

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 17-23/10/2016
 
 
 
ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
 
 
Στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Αλλαγή του Καλλικράτη, Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους»  που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 17 και 18 Οκτωβρίου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Καϊτατζόπουλο Χαράλαμπο. Βασικός εισηγητής του συνεδρίου ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης ενώ παρέστησαν ακόμη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Μπαλάφας καθώς και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου κ. Πουλάκης. Βασικοί άξονες του συνεδρίου ήταν  «Η Καταστατική  θέση αιρετών και εργαζομένων ΟΤΑ- Σύστημα Ελέγχου και Εποπτείας ΟΤΑ», «Εκλογικό Σύστημα- Όργανα και λειτουργία ΤΑ», «Τριετής Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση 2016-2018», «Αναπτυξιακός Ρόλος Δήμων- Δημοκρατικός Προγραμματισμός» και «Φορολογική Αποκέντρωση- Πόροι Δήμων». Στην υποδοχή του Συνεδρίου ήταν ο κ. Θεοδώρου Αθανάσιος.
 
 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΑΘ
 
Εκδήλωση συνδιοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Νέστου με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Ισμαρίδας- Βιστωνίδας και το ΤΟΕΒ Χρυσούπολης την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου με θέμα «Σήμανση ποιότητας και εντοπιότητας προϊόντων και υπηρεσιών εντός του Εθνικού Πάρκου Α.Μ.Θ.». Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης ενώ τα έξοδα του ενημερωτικού φυλλαδίου το οποίο θα διανεμηθεί σε όλες τις επιχειρήσεις που τις αφορά το θέμα (Συσκευαστήρια, Υπηρεσίες, Καταλύματα και χώρους εστίασης) κάλυψε ο Δήμος Νέστου. Σκοπός της εκδήλωσης η δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας των προϊόντων/ υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος. Η σήμανση αυτή λειτουργεί ως σύμβολο για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρονται στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Α.Μ.Θ. Στο χώρο παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου και απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Καραγεωργίου Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης κ.κ Αργυράκης Μιχάλης και Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης. Παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Κουτράκης καθώς και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Καβάζης Αθανάσιος.
 
 
ΣΤΟ ΕΡΑΤΕΙΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΡΓΩΝ
 
Επίσκεψη πραγματοποίησε στη Δημοτική Κοινότητα Ερατεινού την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο προκειμένου να επιστατήσουν των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του χωριού.
 
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν στο γραφείο του το ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών «Η Αγία Φωτεινή» προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν το επόμενο χρονικό διάστημα ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή του Δήμου. Με την ευκαιρία συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Συλλόγου.
 
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
 
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο συναντήθηκαν η Οργανωτική Επιτροπή Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Νέστου ενόψει των προετοιμασιών των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που φέτος έχουν τον τίτλο «Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των αγγέλων».  Κατά τη συνάντηση ζητήθηκε από τους Συλλόγους να καταθέσουν προτάσεις και τρόπους συμμετοχής ενώ η οργανωτική επιτροπή έδωσε τους άξονες που θα κινηθούν φέτος οι εκδηλώσεις. Στη συνάντηση παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη καθώς και η Προέδρος και η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ.κ Αργυρέλη Ελένη και Ψυλλίδου Ελένη. Οι προετοιμασίες κινούνται σε πυρετώδεις ρυθμούς ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να είναι έτοιμο στα μέσα του Νοέμβρη.
 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας καθώς και με το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης οργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονη Στρατηγική κατά του Καρκίνου του μαστού» στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Χειρουργός κ. Καλφάδης Σταύρος, η Ακτινολόγος κα Λώτη Σουλτάνα και ο Πλαστικός Χειρουργός κ. Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος. Ευαισθητοποιημένος ο Δήμος σε θέματα ιατρικής φύσης και υγείας δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει εκδήλωση για το μείζον αυτό θέμα που απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αφού ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού.  Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου απηύθυνε και χαιρετισμό καθώς και οι Σύμβουλοι κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, κα Κοσμίδου Λαρίσα, κα Αργυρέλη Ελένη, και κα. Ψυλλίδου Ελένη.
 
ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
 
Στη λειτουργία του Αγ. Αρτεμίου στο Μητροπολιτικό Ι.Ναό Πέτρου & Παύλου στην Καβάλα παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Καραγεωργίου Γεώργιο την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  τιμώντας την γιορτή της Αστυνομίας ύστερα από πρόσκληση του Διοικητού της Αστυνομίας Καβάλας κ. Γκράνα Γεώργιο. Ακολούθησε δεξίωση  που διοργάνωσε η Αστυνομία Καβάλας στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ στην οποία παρακάθισε ο Δήμαρχος Νέστου.
 
 
 
ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
 
Στην εξόδιο ακολουθία μετά το θλιβερό και δυσάρεστο γεγονός της απώλειας του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Παυλίδη Γεώργιου που ετελέσθη την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στον Ι.Ναό Της Του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο. Ο Δήμος Νέστου απέστειλε στεφάνι ενώ νωρίτερα ο Δήμαρχος Νέστου απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.     
 
ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΑΜΑΘ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
 
Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε η ΔΙΑΑΜΑΘ στην Κομοτηνή με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση της «Αναβολής απόφασης τιμολογιακής πολιτικής για το 2017» όπου και ψηφίσθηκε ομόφωνα. Στη συνέλευση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη.
 
ΣΕ ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 
Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού πλατειών και δρόμων σε όλο τον Δήμο Νέστου από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου ενόψει της εορτής του Πολιούχου της Χρυσούπολης Αγίου Δημητρίου καθώς και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Τις εργασίες επιστατεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης.
 
Από  το Γραφείο Τύπου