Δελτίο Τύπου- Δραστηριότητες Δημάρχου -Δημοτικής Αρχής 24-30/10/2016


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο συνάντησαν στο γραφείο του  την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος, ο Αντιπρόεδρος κ. Καϊτατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Διευθυντής της κ. Κάλφας Κωνσταντίνος, η μηχανικός κ. Τσολάκη Ελένη καθώς και ο Υπεύθυνος του βιολογικού του Δήμου κ. Φωτιάδης Χρήστος προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία των έργων της ΔΕΥΑΝ καθώς και άλλα ζητήματα που την αφορούν. 
 
 
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου  Εμπόρων Χρυσούπολης επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ώστε να τον προσκαλέσουν να παραστεί στην εκδήλωση της  Λευκής Νύχτας που οργανώνουν. Ο Δήμαρχος έκπληκτος ανέφερε ότι πουθενά στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί παρόμοια εκδήλωση χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου όπου πάντα συνεργάζονται για την διενέργεια της Λευκής Νύχτας. Τόνισε ακόμη ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός να ενημερώνεται ο Δήμος προ τετελεσμένου γεγονότος και μάλιστα μόλις λίγες ημέρες πριν χωρίς να γνωρίζουν εάν έχει προγραμματίσει για τη συγκεκριμένη ημερομηνία μια δική του εκδήλωση. Παράλληλα ζήτησε να μάθει εάν γνωρίζουν οι έμποροι της πόλης το γεγονός αυτό ή αν ήταν μια απόφαση καθαρά «καθοδηγούμενη». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος έχει ήδη προγραμματίσει εκδηλώσεις που στόχο έχουν την τόνωση της τοπικής αγοράς κατά την περίοδο τον εορτών καθώς και «Λευκή Νύχτα» για τον ίδιο σκοπό. Ο Δήμαρχος κατά την συνάντηση τόνισε στην Διοίκηση των εμπόρων πως στηρίζει οικονομικά τον Σύλλογο τους πράττοντας με δίκαιους όρους την κατανομή αφού οι αγορές για τον Δήμο γίνονται μόνο από εμπόρους του Δήμου ενώ παραχωρεί γραφείο στο Σύλλογό τους δωρεάν σε κτίριο του Δήμου (Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο)
 
ΣΤΗΝ 2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ
 
 
 
Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη Γιώργο συμμετείχαν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στην 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία του Ε.Π. ΑΜΘ 2014-2020 καθώς και της εφαρμογής της εξειδίκευσης του Ε.Π.  και της επίτευξης των ετήσιων στόχων από τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Πιτσινίγκος Βασίλειος και τον κ. Κουδουμάκης.  Της Επιτροπής προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος Θεόδωρος.
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
 
Η Κυκλοφοριακή Επιτροπή του Δήμου συνεδρίασε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου για διάφορα θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Δήμο Νέστου ενώ την ίδια μέρα συνεδρίασε και η Επιτροπή για τις εκδηλώσεις «Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των αγγέλων» προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και να βγει σε λίγες μέρες το πρόγραμμα το οποίο θα διανεμηθεί στους πολίτες.
 
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 
Με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός του Αγ. Δημητρίου Πολιούχου της Χρυσούπολης στον ομώνυμο Ι. Ναό την Τρίτη 25 Οκτωβρίου. Στον εσπερινό παρέστησαν ο Πρόεδρος ΔΣ κ. Καραγεωργίου Γεώργιος,μ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης, ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, την Πρόεδρο ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και πλήθος κόσμου. Την επόμενη, ημέρα της εορτής του Αγίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  παρέστη στην δοξολογία του ομώνυμου ναού συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κώστα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον Πρόεδρο ΔΣ κ. Καραγεωργίου Γεώργιο, την Πρόεδρο ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα. Αργυρέλη Ελένη, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα. Χατουτσίδου Ελένη. Εκεί παρέστησαν ο Διοικητής της Αστυνομίας Καβάλας κ. Γκράνας Γεώργιος καθώς και εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, της   Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.  Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρέθεσε γεύμα στους Ιερείς που λειτούργησαν στον Ι. Ναό του Αγ. Δημητρίου, στον κ. Γκράνα, στον Αστυνομικό Διευθυντή Χρυσούπολης σε γνωστό μαγαζί εστίασης της πόλης. Το γεύμα θα γινόταν προς τιμήν του σεβάσμιου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιου ο οποίος λόγω ασθενείας απουσίαζε.  Στις δοξολογίες του Αγ. Δημητρίου στις Πηγές τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος  Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος ενώ στο Ελαφοχώρι ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης.
Στην εκδήλωση ενόψει της εορτής της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποίησε τη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου η Γ’ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προσκεκλημένος της Διευθύντριας του σχολείου κα Καποδίστρια Δήμητρα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και την Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας κα. Ψυλλίδου Ελένη.  Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευχαρίστηση του για την αρτιότητα της εκδήλωσης.
Αργότερα επιστάτησαν των τελευταίων προετοιμασιών για την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο.
Στην λειτουργία και την δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου με σύσσωμη την δημοτική του ομάδα. Εκεί παρέστησαν ακόμη εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, σημαιοφόροι σχολείων, συλλόγων. Στη συνέχεια εψάλη  δοξολογία στο Ηρώον, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από εκπαιδευτικό του Δήμου ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε η μεγάλη  παρέλαση από σχολεία και συλλόγους με κάθε μεγαλοπρέπεια. Παρέστη πλήθος κόσμου.
 
 
Από το Γραφείο Τύπου