Δελτίο Τύπου-Δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 10-16/10/2016

 
ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ  ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
 
Στο πρώην Δημαρχείο στη Λεκάνη του Ορεινού βρέθηκε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να συναντήσει όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής ώστε να συζητήσουν ενδελεχώς θέματα που απασχολούν τους τομείς αρμοδιότητας τους  καθώς επίσης και την ένταξη έργων στο νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος καθώς και όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Λεκάνης κ. Φιλιππίδης Χαράλαμπος, Κεχροκάμπου κ. Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος, Πλαταμώνα κ. Τσεντεμεϊδης Παναγιώτης, Διποτάμου κ. Θεοφυλακτίδης Θεοφύλακτος, Ελαφοχωρίου κ. Ελευθεριάδη Ιωάννη, Αγ. Κοσμά-Σκοπού κ. Κεντζίδης Χαράλαμπος και Μακρυχωρίου κ. Αϊβάζογλου Ιωάννης.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε με το προσωπικό του «Βοήθεια στο σπίτι» και του ΚΕΠ του πρώην Δήμου Ορεινού όπου του παρουσίασαν την δράση τους ενώ του ανέφεραν ακόμη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
 
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
 
Οι εργασίες για τον ευπρεπισμό του Δημαρχείου ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδος προκειμένου αυτό να αποκτήσει μια εικόνα που θα δένει αρμονικά και θα ισορροπεί στα χρώματα του περιβάλλοντος. Οι εργασίες (εσωτερικά-  εξωτερικά ) ήταν επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν λόγω του ότι το κτίριο του Δημαρχείου παρουσίαζε σημαντικές φθορές τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Αξίζει να σημειωθεί η ανάθεση των εργασιών έγινε σε επαγγελματία συμπολίτη μας.
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΛΚ
 
Με τον Πρόεδρο του ΟΛΚ κ. Ηλιάδη Χρήστο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τρίτη 11 Οκτωβρίου παρουσία και των Αντιδημάρχων κ.κ.Βαλσαμίδη Νίκο και Μαυροθαλασσίτη Νίκο προκειμένου να συζητήσουν για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν στο λιμάνι της Κεραμωτής καθώς και για το χρόνιο πρόβλημα της διέλευσης βαρέων οχημάτων στην περιοχή.
  
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Το νέο Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο κάλεσε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  την Τρίτη 11 Οκτωβρίου εν όψει της ανάληψης των νέων του καθηκόντων. Συζήτησαν για τον προγραμματισμό δράσης του νομικού προσώπου ενώ έθεσαν εκ νέου τις βάσεις συνεργασίας με τον Δήμο.
 
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
 
Ύστερα από τον καθαρισμό 1400 φρεατίων την περασμένη βδομάδα στην ευρύτερη περιοχή της Κεραμωτής και της Χρυσούπολης οι εργασίες συνεχίστηκαν στο Χρυσοχώρι όπου καθαρίστηκαν όλα τα φρεάτια καθώς και το κεντρικό κανάλι που διέρχεται του χωριού υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη.
 
ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΟΧ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν γονείς των παιδιών της ομάδας βόλεϊ του ΑΟΧ την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου προκειμένου να του εκθέσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ήδη η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ψυλλίδου Ελένη έχει προγραμματίσει αρκετές σημαντικές παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο που χρησιμοποιεί και ο ΑΟΧ ενώ έχει προμηθευτεί και υλικό που ζήτησε ο συγκεκριμένος σύλλογος.
 
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
 
Ο Δήμος Νέστου υπέβαλλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες που έχει κάνει για τα αδέσποτα ζώα βάσει του Ν. 4033/12 που αφορά το “Σχέδιο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς”.  
 
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α. Α. Ε. ΤΗΣ 13/10/2016
 
Στο ΔΣ της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. στην Κομοτηνή παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη και την συνεργάτη του κα Βαρελλίδου Φιλία. Βασικό θέμα συζήτησης η αναστολή της απόφασης για τον καθορισμό της ετήσιας εισφοράς 2017 του Δήμου Νέστου και  την παράταση της ΚΥΑ για τον Δήμο που λήγει στις 20 Νοεμβρίου προκειμένου να συνεχίσει να μεταφέρει τα απορρίμματά του ενώ συζήτησαν και για θέματα που αφορούν τον ΧΥΤΑ Καβάλας.
 
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΝΗΣ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ
 
Στον εσπερινό της Αγ. Παρασκευής της Επιβατινής στις Πηγές παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου όπου εκεί τους υποδέχτηκαν ο κ. Ελευθερόπουλος Γιώργος, ο κ. Στράτζαλης Νίκος, ο κ. Λάδιος Νίκος και η κα. Στρατίδου Φωτούλα.
 
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ο Διευθυντής της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ κ. Βογιατζής Γιώργος παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Αργυράκη Μιχάλη και Βαλσαμίδη Νίκο, του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη Γιώργο και των συνεργατών του Δημάρχου κ. Τσολάκη Αναστάσιο και κα. Βαρελλίδου Φιλία προκειμένου να συζητηθεί η παράταση της ΚΥΑ  που αφορά τη μεταφορά απορριμμάτων, η λειτουργία των δύο πράσινων σημείων στον Δήμο, η αντιμετώπιση της περισυλλογής υλικών (κλαδιών, χόρτου, υλικών οικοδομής), μεγάλων αντικειμένων (επίπλων κ.α.) καθώς και θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση της ανακύκλωσης στον Δήμο.
 
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ UNESCO ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ο κ. Εμμανουηλίδης Δημήτρης, Διευθυντής της έδρας UNESCO για την διατήρηση και τον οικοτουρισμό στα παρόχθια και δελταϊκά οικοσυστήματα προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το αντικείμενό του. Στη συνέχεια με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη περιηγήθηκαν το ποτάμι του Νέστου, την λίμνη «Αλατζάγκιολα» ενώ επισκέφθηκαν και το Κέντρο Υποδοχής και Πληροφόρησης Επισκεπτών στην Ν. Καρυά.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ  ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ
 
 Και αυτή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου όπως κάθε εβδομάδα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνάντησε όλους τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων προκειμένου να συζητήσουν για τον εβδομαδιαίο απολογισμό αλλά και να σχεδιάσουν τον προγραμματισμό της επόμενης εβδομάδας ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δράσης τους.
 
  
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΙΑΠ Η ΔΙΗΜΕΡΗ “ΑΠΟΔΡΑΣΗ” ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ
 
Ο Δήμος Νέστου ευαισθητοποιημένος στις κοινωνικές ομάδες του Δήμου πραγματοποίησε ως παροχή μ’ ένα μικρό συμβολικό αντίτιμο διήμερη εκδρομή στο πολυτελές ξενοδοχείο του συμπολίτη μας κ. Κοθάλη στον Ποτό της Θάσου για τα μέλη του ΚΑΠΗ και τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ από την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Έτσι λοιπόν, η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με 125 μέλη από τα ΚΑΠΗ και το ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ). Το Σάββατο το βράδυ τους επιφυλάχθηκε μια ευχάριστη έκπληξη αφού η δημοτική αρχή είχε φροντίσει για μια ξεχωριστή βραδιά με ζωντανή μουσική. Το συγκεκριμένο βράδυ στο ξενοδοχείο έφτασε και ο Δήμαρχος Νέστου ώστε να συναντήσει και να ευχαριστήσει   τα μέλη που πήραν μέρος στην συγκεκριμένη εκδρομή και ιδιαιτέρως τον κ. Κοθάλη Σταύρο για την δυνατότητα που παρείχε φέτος όπως και τα δύο περασμένα χρόνια να πραγματοποιεί ο Δήμος τη συγκεκριμένη παροχή. Εκ μέρους του Δήμου τα μέλη συνόδευσαν η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη, η Αντιπρόεδρος κα Ψυλλίδου Ελένη καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος. Με την ολοκλήρωση της “απόδρασης” όλοι οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν την δημοτική αρχή για την δυνατότητα που τους παρείχε να περάσουν ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.
 
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΑΟΧ- ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΑ
 
Στον Αγιασμό του τμήματος του στίβου του ΑΟΧ για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Χρυσούπολης την Κυριακή 16 Οκτωβρίου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Βαλσαμίδη Νίκο, Αργυράκη Μιχάλη και Τουμπεκτσή Δημήτρη ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο κλειστό γυμναστήριο στο 1ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης  ώστε να παρακολουθήσουν την διεξαγωγή του αγώνα μπάσκετ από άτομα με αμαξίδια.
 
ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
 
Αναχώρησε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου για τον Βόλο ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο καθώς και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Καϊτατζόπουλο Μπάμπη προκειμένου να παραστούν στο διήμερο ειδικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Αλλαγή του Καλλικράτη- Νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του κράτους».
 
 
Από το Γραφείο Τύπου