ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ 2η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» verde.tec- GREEK GREEN AWARDS 2018 ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Δήμο Νέστου  ύστερα από το χρυσό βραβείο που παρέλαβε στα Best City Awards στην κατηγορία: «Οικονομία- Ανάπτυξη με καινοτόμα δράση για υποστήριξη της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα», για το έργο «Γεωθερμικό Πεδίο Ερατεινού Δήμου Νέστου και Καινοτόμος Αγροτική Εκμετάλλευση» με την εγκατάσταση της επένδυσης του θερμοκηπίου τον Οκτώβριο του 2017. Την Παρασκευή 2 Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέστου μετέβη στην Αθήνα όπου συμμετείχε στην 2η Διεθνή Έκθεση  «Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» verde.tec που πραγματοποιήθηκε από τις 2 μέχρι τις 4 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC- Παιανίας. Ο Δήμαρχος παρέλαβε το βραβείο  για τις βέλτιστες πρακτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Δήμος μας βραβεύτηκε μεταξύ 33 Δήμων της χώρας για την πρακτική  αξιοποίησης της γεωθερμίας μέσα από την επένδυση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο. Είχε υποβληθεί νωρίτερα από τον Δήμο φάκελος με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνταν στην 2η Διεθνή Έκθεση verde.tec. Στην έκθεση και ιδιαίτερα κατά την τελετή βράβευσης παρέστησαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι Δήμων και φορέων, εκθετών, επιχειρήσεων και Δημάρχων. Παρέστησαν ακόμη, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, βουλευτές από όλα τα κόμματα καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
 
Λίγο πριν παραλάβει το βραβείο ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προβλήθηκε στην αίθουσα βίντεο που αφορούσε τον Δήμο Νέστου προβάλλοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Το βραβείο αυτό ανήκε στην κατηγορία: Υπηρεσία και Προϊόν και αφορούσε την Υπηρεσία με Σημαντική Συμβολή στην Αειφόρο Ανάπτυξη- 2018 Greek Green Awrads.
Ο Δήμος με τη συμμετοχή του στην συγκεκριμένη Διεθνή Έκθεση καθώς και σε άλλες αποδεικνύει πως δε περιορίζεται στα πλαίσια των γεωγραφικών του ορίων αλλά ανοίγει τα φτερά του στις μεγάλες εγχώριες αλλά και διεθνείς εκθέσεις καταφέρνοντας μάλιστα να διακρίνεται και να προβάλλεται με αποτέλεσμα την ανάπτυξή του.
Την 2η ημέρα της διεθνούς εκθέσεως ο Δήμαρχος Νέστου μίλησε στην αίθουσα  παρουσιάζοντας τη πορεία  του έργου αλλά και το ιστορικό  της γεωθερμίας. Αναφέρθηκε ακόμη, στην επιτυχία της διοίκησης του Δήμου για την προσέλκυση του επενδυτή της Selecta αλλά και το ενδιαφέρον νέων επενδυτών. Η εταιρεία Selecta, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποφέρει σημαντικά έσοδα στον Δήμο, θέσεις εργασίας, ενδιαφέρον από νέους επενδυτές.
Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε την παρουσίασή του αναφέροντας πως ήδη είναι έτοιμη η μελέτη για δύο νέες γεωτρήσεις στην περιοχή ενώ παράλληλα την παρουσίαση πλαισίωνε βίντεο-powerpoint με την προβολή του Δήμου.

*Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και το βίντεο από την εκδήλωση


DSC_1310.JPG
20180303_170944.jpg

20180302_203632.jpgIMGE1741-(1).JPG
DSC_1271.JPG
20180305_082150.jpg