Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας-21/03/2019

     
       
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
 
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας (21 Μαρτίου 2019), όπως και πέρσι, το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας μαζί με τον Δήμο Νέστου, την Αναπτυξιακή Νέστου Α.Ε., τη Δ/νση Δασών Ν. Καβάλας, το Δασαρχείο Καβάλας, τον Φορέα Διαχείρισης Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας & Θάσου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χρυσούπολης και την ΚΟΜΑΘ διοργανώνουν σχετική εορταστική εκδήλωση.
Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο επισκεπτών Νέστου στην Ν. Καρυά, που έχει παραχωρηθεί από το Δασαρχείο Καβάλας στο Δήμο Νέστου, στις 10 το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019. Σε αυτήν θα συμμετέχουν παιδιά από περιβαλλοντικές ομάδες Γυμνασίων ή και Λυκείων του Δήμου Νέστου και άλλοι προσκεκλημένοι. Στις δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνονται ξεναγήσεις στο περιφραγμένο δάσος του Νέστου, ομιλίες σχετικά με την προστασία, διαχείριση κι ανάδειξη του Παραποτάμιου Δάσους του Νέστου και του Κολχικού Φασιανού, ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τα αντικείμενα των Δασικών Υπηρεσιών, δραστηριότητες στο πεδίο, Περιβαλλοντικά Παιχνίδια κ.α..
Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, ψυχαγωγία και ευαισθητοποίηση των παιδιών της περιοχής για την προστασία του δασικού μας πλούτου, καθότι αυτά είναι που θα κληρονομήσουν τον εναπομείναντα δασικό πλούτο της περιοχής αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Χρέος τους θα είναι όχι μόνο να τον διατηρήσουν αλλά να τον αυξήσουν για τις επόμενες γενιές, αποφεύγοντας να επαναλάβουν τα δικά μας σφάλματα, που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
 
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.
του ΓΕΩΤΕ.Ε.
Ανατολικής Μακεδονίας
 
Ζαφείρης Μυστακίδης
Screenshot_1-(1).png