ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, παρευρέθη στην τελετή απονομής των βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018, το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Μήλου το οποίο  διοργανώθηκε από τον οργανισμό ecocity και την Επιτροπή Οργάνωσης  των βραβείων καθώς και τον Δήμο Μήλου. Ο Δήμαρχος  παρέλαβε για το Δήμο Νέστου ,το βραβείο Οικολογικής Επένδυσης για την αξιοποίηση της γεωθερμίας μέσα από την επένδυση του θερμοκηπίου. Να τονιστεί ότι από πλευράς αυτοδιοίκησης  βραβεύτηκαν 4 Δήμοι  πανελλαδικά. Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε σύντομα στην μεγάλη  επένδυση που πραγματοποιήθηκε στο έργο της γεωθερμίας και στα οφέλη του Δήμου από αυτό . Δοθείσης ευκαιρίας, ο Δήμαρχος μίλησε και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Νέστου κάνοντάς τον γνωστό στο πανελλήνιο.

DSC_3453.jpg

DSC_3454.jpg

Ecocity Letter

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουνίου, στη διάρκεια μιας θαυμάσιας βραδιάς, η Τελετή Απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018,
που διοργάνωσε για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY.
Στην εκδήλωση, που υλοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του παλαιού
εργοστασίου καολίνης ενός ιστορικού βιομηχανικού κτηρίου,
αναπαλαιωμένου και διαμορφωμένου πλέον Συνεδριακού Κέντρου
Μήλου "Γεώργιος Ηλιόπουλος", παραβρέθηκαν περισσότεροι
από 250 εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών της Μήλου και των Κυκλάδων,
διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και
πλήθος πολιτών του νησιού.
Η Κατερίνα Λάσπα υποδέχθηκε τους καλεσμένους και ευχαρίστησε
τον Δήμαρχο κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη για την φιλοξενία και την
υποστήριξη του Δήμου στην διοργάνωση, τον Πολιτιστικό Σύλλογο
Μηλίων «Τέχνες» για την καλλιτεχνική πλαισίωση της εκδήλωσης
με την συμμετοχή της παιδικής και εφηβικής χορωδίας, καθώς
και τον σύλλογο Γυναικών Μήλου για την συμμετοχή του χορευτικού
«Μαμαλίς» και την προετοιμασία της δεξίωσης που ακολούθησε.
Συνολικά, φέτος απονεμήθηκαν 27 βραβεία και ένας έπαινος.
Όλα τα βραβεία συνοδεύθηκαν με το αγαλματίδιο που δημιούργησε
η νεαρή Μηλία γεωλόγος & εικαστικός Σοφία Τραπατσέλη από
πετρωμένη λάβα και χαλκό σε μια συμβολική σύνθεση που
αναπαριστά την προστατευόμενη χλωρίδα και την μοναδική
γεωφυσική ταυτότητα της Μήλου.
 
Οι φετινοί βραβευθέντες ανά κατηγορία βράβευσης είναι :
OIKOΠOΛIΣ 2018- ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Λάκης Κουκιάσας για το συνολικό του έργο.
OIKOΠOΛIΣ 2018 – ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝIKOY ΕΡΓΟΥ
Καθηγητής Αναστάσιος Καράµπελας για το συνολικό του έργο.
 
 
OI NIKHTEΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018
OIKOΠOΛIΣ 2018 – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ
Το βραβείο εφέτος απονεμήθηκε σε δύο νέες επιστήμονες καθώς η επιτροπή τις έκρινε εξ ίσου σημαντικές, στην Σταθάτου Πατρίτσια, για την εργασία: «Επαναχρησιμοποίηση Νερού: Περιβαλλοντική Προστασία & Δείκτες Μέτρησης Επίδοσης», Σχολή Χημικών Μηχανικών, Μονάδα Διαχείρισης Ενεργειακών & Περιβαλλοντικών Συστημάτων, ΕΜΠ και στην Αγγελίδου Μαργαρίτα για την µμεταδιδακτορική έρευνα «Υφιστάμενες Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης, Ευκαιρίες και Προτάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Τομέας Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΑΠΘ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΟΜΑ∆ΑΣ
Στην Υπηρεσία Παροχής Κλιματικών Δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την συνεχή επί 180 και πλέον χρόνια παρατήρηση και διατήρηση των χρονοσειρών δεδομένων.

 OIKOΠOΛIΣ 2018 - ∆ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
 ∆ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΗ)
Μαρία Χατζηγιάννη, «Προσέγγιση ολοκληρωμένης διαχείρισης αστιών ρεμάτων και οµβρίων υδάτων: η περίπτωση της Εσχατιάς», ΕΜΠ.
∆ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ)
Ιωάννα Ζωτου, «Συγκριτική Αξιολόγηση επτά δεικτών ποιότητας νερού WQIs) Βάσει μετρήσεων σε επιφανειακά υδατικά συστήματα της Ελλάδας», Εργαστήριο Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Διαχείριση  Υδάτινων πόρων, Σχολή Αγρονόµων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ.
∆ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΑ
Κάσδαγλη Μαρία Ιωσηφίνα, «Μετα-Ανάλυση Μελετών για την Διερεύνηση σε Σχέση µε την Ασθένεια Parkinson», Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, ΕΚΠΑ
 
∆ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τουµπουλίδης Παύλος, «Διερεύνηση της Απόδοσης και Εφαρμογής Ηλιακών Συλλεκτών Αέρα στις Κατασκευές». Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης.
∆ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Νικηφοριάδης Ανδρέας, «Διερεύνηση του Αντιληπτού Επιπέδου Εξυπηρέτησης των Πεζών σε Πεζοδρόμια και Πεζόδρομους µε Παρουσία Ποδηλάτων, ΕΜΠ
 
∆ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ & ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ
Ελευθεράκη Γωγώ, Σχεδιασμός Πρότυπης Βιοκλιµατικής Κατοικίας, Σχολή Θετικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
∆ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ
Πιπεράγκας Οδυσσέας, "Ποιοτική και ποσοτική εκτίμηση των μικροπλαστικών σε 3 παραλίες της ανατολικής Κρήτης." Εργαστήριο θαλάσσιας Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

OIKOΠOΛIΣ 2018 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, «Στρατηγική ευαισθητοποίησης των πολιτών της Θεσσαλονίκης για τα οφέλη της πεζής μετακίνησης»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΤΙΚΟ ΈΡΓΟ
 Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας / Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ , Ελληνικός Στρατός/ Περιφέρεια Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης “Εξυγίανση εσωτερικών χώρων µε χρήση καινοτόμου επιχρίσματος»
 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗ
Πανεπιστήμιο Πατρών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Γεωλογίας & Τμήμα Χημείας «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Παραστασιακές Τέχνες: Στοπ στα Μικροπλαστικά»

OIKOΠOΛIΣ 2018 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία µε τον Ε∆ΝΣΑ για το έργο: «Καινοτόμες Πολιτικές από τη Διαχείριση Απορριμμάτων µε Ανακύκλωση στην Πηγή».
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
 Δήμος Αγ. Παρασκευής σε συνεργασία µε την ΕΡΤ για το έργο: «Το Κινητό Πράσινο Σημείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
 Δήμος Πλατανιάς σε Συνεργασία µε το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) για το έργο «Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά: Γνωρίστε το Μέλλον»

ΕΠΕΝ∆ΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝ∆ΥΣΗΣ Δήμος Νέστου σε Συνεργασία µε το ΙΓΜΕ και την ∆ΕΥΑ Νέστου για το έργο «Εκμετάλλευση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού»

DSC_3455-(1).jpg


OIKOΠOΛIΣ 2018 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 ΙΣΤΟΣΕΛΙ∆ΑΣ
Δικτυακός τόπος GReenLiving.gr, για την προώθηση φιλοπεριβαλλοντικών συνηθειών και νέου τρόπου ζωής.
 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΕΡΤ 3 για την Εκπομπή « Βότανα οι Καρποί της Γης» ∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Προκόπης Γιόγιακας για δημοσιογραφικό έργο εστιασμένο στο Περιβάλλον.
 
OIKOΠOΛIΣ 2018 - ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ATTICA ΑΕ
 ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΤΕ για τις εφαρμογές κυκλικής οικονομίας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΕΠΤΑ ΑΕ για την δημιουργία της πλατφόρµας FOLLOW GREEN
ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
 INTERAMERICAN, για την Μελέτη Ανάδειξης Φυσικού Περιβάλλοντος του Ευρύτερου Αρχαιολογικού Χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΟΤΕ για το έργο VIMSEN

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 - ΕΠΑΙΝΟΣ
Σύλλογος Γυναικών Γενισέα Ξάνθης για την Αναγέννηση Καλλιέργειας Ζαχαροκάλαµου για Πετιµέζι
 
 
Η πανέμορφη εκδήλωση απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, είχε το συντονισμό και την επιμέλεια του έμπειρου σκηνοθέτη Νίκου Κροντηρά.
Η Επιτροπή Οργάνωσης του ECOCITY, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν και φέτος στη διοργάνωση των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στηρίζοντας µε την εθελοντική τους δράση για µια ακόμη χρονιά τη μεγάλη προσπάθεια για την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη χώρα µας.
 
Χορηγός της Τελετής Απονομής ήταν η IMERYS Mettallurgy, Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ, ΑUTO ΤΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ReCSR και ECOTEC, csrnews.gr και ecozen.gr, Η Εφηµερίδα των Συντακτών και το περιοδικό Plefsi, και Υποστηρικτές οι Ε.Υ.∆.Α.Π. , ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΗΛΟΥ, AEGEAN SPEED LINES και SEAJETS.
DSC_3654.jpg