Ευχαριστήρια Επιστολή Δήμου Νέστου αναφορικά με την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου


 
                                                                                                                                     nestos-logo-color-medium-A4.JPG

 
Χρυσούπολη, 12/7/2017
 
Ο Δήμος Καβάλας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, προέβη στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου εφαρμόζοντας το νέο νόμο περί των ανασφάλιστων.
 
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νέστου ως παράρτημα του Κοινωνικού Φαρμακείου- Ιατρείου Καβάλας προέβη παράλληλα και αυτό στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας  του.
 
Στη διάρκεια των 2,5 ετών λειτουργίας του,   ως παράρτημα  Καβάλας προσέφερε φάρμακα σε μηνιαία βάση σε 80-120 άτομα που λόγω οικονομικής δυσχέρειας  είχαν στερηθεί την φαρμακευτική τους περίθαλψη, πράγμα που αποτέλεσε πολύτιμη βοήθεια σε αυτή την ευπαθή ομάδα.
 
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία μας στην Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κα Ρακιτζή Σίσσυ, στον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κροκίδη Ξενοφώντα, στην Δήμαρχο Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα και στα μέλη της επιτροπής του παραρτήματος Κοινωνικού Φαρμακείου Νέστου κ. Αμπεριάδη Περικλή και κ. Μπότση Πέτρου όπως επίσης και στους εθελοντές φαρμακοποιούς του Δήμου Νέστου, την Κοινωνική λειτουργό κα Μπουγαλή Δέσποινα, τις νοσηλεύτριες κα Μακρογιάννη Ευαγγελία και την κα Κώστογλου Ειρήνη που μαζί με την τοπική κοινωνία, αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια η οποία στηρίχτηκε στον εθελοντισμό και στην αγάπη για τον συνάνθρωπο.
 
Με την παρούσα επιστολή μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια την Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κα Σουλίδου για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της, στους πολίτες με ασφάλεια Πρόνοιας, οι οποίοι ήταν αδύνατον να μεταβούν στο Νοσοκομείο Καβάλας για να παραλάβουν τα φάρμακα τους.
 
Εύχομαι στους δικαιούχους του Κοινωνικού Φαρμακείου υγεία και υπομονή στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Τα εναπομείναντα φάρμακα σε συνεννόηση με τον Φαρμακευτικό σύλλογο Καβάλας, θα διατεθούν στο Γηροκομείο Χρυσούπολης. 
 
Εκ μέρος του Δήμου Νέστου
και του Νομικού Προσώπου ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ
 
Με εκτίμηση
 
Κοσμίδου Λαρίσα
 
Δημοτική Σύμβουλος-
Πρώην Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Ευνεστίας- Ιατρός