ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές Θεοφάνης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ζαννιάς Αθανάσιος, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας κ. Μορφίδης Κ., κ. Εμμανουηλίδης Δ. και κ. Παπαφιλίππου  Γ., ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος Θ., ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Ευάγγελος καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Χρυσούπολης κ. Ζυγούλας Κ. και κ. Αργυράκης Σ.

Βασικό θέμα συζήτησης της εν λόγω συνάντησης αποτέλεσε η ανάγκη επέκτασης της αντιχαλαζικής προστασίας με αεροπλάνο και στην περιοχή του Νέστου.

Ο Δήμαρχος Νέστου, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη άμεσης παρέμβασης λόγω των δυναμικών καλλιεργειών στην περιοχή του Νέστου, παραδίδοντας παράλληλα το αντίστοιχο έγγραφο του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Αντιπεριφέρειας Καβάλας με τις καταγεγραμμένες καλλιέργειες της περιοχής.

Περαιτέρω, κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ μας γνωστοποίησε  ότι έχει καταρτισθεί ήδη από το 2014 σύμβαση με συγκεκριμένη εταιρεία η οποία λήγει το 2019 και δε μπορεί να τροποποιηθεί στην παρούσα χρονική στιγμή.

Ωστόσο, οι ανωτέρω ως νόμιμοι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκαν προσωπικά, πως στο νέο σχεδιασμό, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο, εφόσον εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις, θα συμπεριληφθεί και η περιοχή του Νέστου στην αντιχαλαζική προστασία.
Ως εκ τούτου, το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Από το Γραφείο Τύπου