ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 5/02/2019

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΡΙΨΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Άμεσες ήταν οι παρεμβάσεις με το JCB του Δήμου Νέστου σε δρόμους που υπέστησαν φθορές  από τις έντονες βροχοπτώσεις , με ρίψη χαλικιού στο Ποντολίβαδο και στη Ζαρκαδιά. Λόγω δε της ρίψης αλατιού σε κεντρικούς δρόμους παρατηρήθηκαν πολλές λακκούβες, οι οποίες καλύφθηκαν με ψυχρή άσφαλτο  στην Χρυσούπολη, στο Χρυσοχώρι  και στην Κεραμωτή.
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο  στο γραφείο του ,την Τρίτη 29 Ιανουαρίου προκειμένου να συζητήσουν για τη  συνδιοργάνωση εκδήλωσης του Συλλόγου.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ
 Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πλημμύρες που έπληξαν  πρόσφατα τον Δήμο, στη συνεργασία του Συλλόγου με τον Δήμο Νέστου καθώς και στις αποζημιώσεις που τους οφείλονται  από τον ΕΛΓΑ. Πλήθος αγροτών συμμετείχε στη συνέλευση μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Το  σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου ενημέρωσε το σώμα για το πρόβλημα που προέκυψε από την κατάσχεση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ, μετά από την εγκληματική αδιαφορία που επέδειξε η διοίκηση Μιχαηλίδη.
Αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι το 2008 , επί διοίκησης Μιχαηλίδη, έγινε απευθείας ανάθεση στην συγκεκριμένη εταιρεία προϋπολογισμού 980.000€ (+ΦΠΑ) που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου σύνδεσης παροχών με το δίκτυο αποχέτευσης.
Η Διοίκηση του Μιχαηλίδη το 2009 υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση ποσού 500.000€ (+ΦΠΑ) στην ίδια εταιρεία για συμπληρωματική εργασία. Το ένταλμα  το οποίο κόπηκε για εξόφληση του επέστρεψε ως μη νόμιμο από τον Επίτροπο.
Το 2010 εκχωρήθηκαν τα δύο παραπάνω τιμολόγια στις τράπεζες. Από τότε  η διοίκηση Μιχαηλίδη δεν πλήρωσε ούτε 1 ευρώ. Υπήρχαν εντολές πληρωμής από την εταιρεία, που υποχρέωσαν το Πρωτοδικείο Καβάλας να διατάξει την εξόφληση τους από την ΔΕΥΑΝ ποσού 1.250.000€.  Πέρα από την αδιαφορία για εξόφληση του χρέους, δεν άσκησαν  τα ένδικα μέσα που δικαιούνταν, με αποτέλεσμα να παραμείνει ανεξόφλητο το παραπάνω ποσό.
Τον Δεκέμβριο του 2014 οι τράπεζες εξέδωσαν διαταγή πληρωμής και δέσμευσης των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ, με αποτέλεσμα να φέρουν και πάλι σε δύσκολη οικονομική θέση την επιχείρηση.
Η διοίκησή μας  ενήργησε άμεσα. Ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Γαβριηλίδη συναντήθηκαν με τον Διοικητή της κεντρικής τράπεζας στην Αθήνα και κατόρθωσαν να έρθουν σε συμβιβασμό και να πετύχουν διακανονισμό.
Από το 2014 μέχρι σήμερα η διοίκησή μας πλήρωνε κανονικά τις δόσεις της κάθε μήνα εξοφλώντας το ποσό των 600.000€ περίπου. Παράλληλα καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να εξοφλήσουμε το χρέος προς την ΔΕΗ  ύψους 500.000€.
Οι προμηθευτές , επί Διοίκησης Μιχαηλίδη, στο σύνολό τους εξοφλούνταν μετά από ένα χρόνο. Καταφέραμε με σωστή διαχείριση να πληρώνονται εντός του μήνα από την έκδοση του τιμολογίου.
Τον Δεκέμβριο του 2018 η εργολαβική  εταιρεία ενεργοποίησε διαταγή πληρωμής για το ποσό των 554.000€  που αφορά τόκους από το 2010 μέχρι σήμερα, δεσμεύοντας όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ και  παγώνοντας έτσι  την λειτουργία της.
Υποβάλλαμε αίτηση  για αναστολή της κατάσχεσης που θα εκδικαστεί στις 6 Φεβρουαρίου.
Ήδη η επιχείρηση προσπαθεί να δανειοδοτηθεί προκειμένου να διατηρήσει την ομαλή της λειτουργία.
Μέχρι σήμερα έχουν κατασχεθεί πάνω από 200.000€ από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ.
Παράλληλα συγκεντρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να τεκμηριωθεί η μήνυση για παράβαση καθήκοντος παντός υπευθύνου τόσο για τον τρόπο ανάθεσης των έργων, για τη μη χρήση του δικαιώματος άσκησης ένδικων μέσων, καθώς και για την πλήρη αδιαφορία εξόφλησης των υποχρεώσεων προς την εταιρεία για 5 χρόνια.
 
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ  Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
Το Δ.Σ. καθαριστριών νομού Καβάλας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν θέματα μείζονος σημασίας  που αφορούν την εργασία τους  . Στη συνάντηση παρέστη και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας κα Ψυλλίδου Ελένη
.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Ν. ΚΑΡΥΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΟΙΚΗΜΑ

Το πρωί της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την μηχανικό  του Δήμου κα Βαρελίδου  συναντήθηκαν με τους γονείς και κηδεμόνες των  νηπίων καθώς και τη Νηπιαγωγό κα Κουτσομύτη του Νηπιαγωγείου Νέας Καρυάς προκειμένου να συζητήσουν  για  την επικείμενη μεταφορά του Νηπιαγωγείου  τους στο χώρο του Μουσείου. Στη συνάντηση παρέστη  ακόμη και η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ
Την πίτα του έκοψε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στο κτήριο της Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μετά από πρόσκληση του Διοικητή συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαθεοδώρου,ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας και ο π. Τιμόθεος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου  Χρυσούπολης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητήσουν  για λειτουργικά θέματα  του σχολείου. Στην συνάντηση παρέστη και η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής  κα Ψυλλίδου.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΚΟΠΕΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Την πίτα του έκοψε ο Αθλητικός Σύλλογος «ΝΕΣΤΟΣ», την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου σε γνωστό μαγαζί εστίασης της Χρυσούπολης. Μεταξύ παικτών και διοίκησης παρέστη  και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαθεοδώρου. Ο Δήμαρχος  κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην οικονομική  στήριξη της ομάδας από το Δήμο  καθώς και στις παρεμβάσεις που έγιναν στο γήπεδο όλα τα χρόνια της διοίκησής του  οι οποίες  ξεπερνούν τις 200.000€.

Την πίτα του έκοψε επίσης και ο  Σκακιστικός Όμιλος Χρυσούπολης, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παραχώρηση αίθουσας  στο  Μουσείο Ιστορίας & Τέχνης προκειμένου να στεγαστούν , στην προμήθεια εξοπλισμού τους , στην οικονομική ενίσχυση ενώ ο Δήμος υποσχέθηκε να αναλάβει την διοργάνωση του μαθητικού πρωταθλήματος σκακιού Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
 
Την πίτα του έκοψε επίσης και  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο χώρο του Συλλόγου. Πλήθος μελών παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου και κ. Καϊντατζόπουλος καθώς  και η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εξασφάλιση του πρώην Αστυνομικού τμήματος προκειμένου  να γίνει βιβλιοθήκη , στην ενίσχυση της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας και αποκατάστησε την αλήθεια για την τοποθέτηση πινακίδας προς  το Τιμάρι όπου αναγράφεται το  Ερατεινό και η οποία άμεσα  θα αντικατασταθεί.

Τέλος ο  Σύλλογος Πλαταμώνα έκοψε την πίτα του την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο χώρο του Συλλόγου. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα κ. Παπαθεοδώρου.


ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΜΕΡΟΣ 2ο ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Ο Δήμος Νέστου σε συνέχεια της περσινής συνάντησης για την τοπική ιστορία οργάνωσε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019  στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου νέα συνάντηση που φώτισε την τοπική ιστορία μέσα από εργασίες μαθητών και εκπαιδευτικών  των σχολείων του Δήμου μας. Η θεματολογία περιλάμβανε ένα ευρύ φάσμα προβολής της τοπικής ιστορίας μας όχι μόνο με ιστορικό περιεχόμενο αλλά και θρησκευτικό , λαογραφικό, πολιτιστικό, ηθογραφικό, κ.α. Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης , το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσματος-Πηγών, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς καθώς  και το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης. Ο Δήμαρχος  δώρισε στους εκπροσώπους των συμμετεχόντων σχολείων , το οικόσημο του Δήμου καθώς και λογοτεχνικά βιβλία για την βιβλιοθήκη τους.
 
 Από το Γραφείο Τύπου