Δελτίο Τύπου- Δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 27/3-2/4-2017

 
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Let’s do it Greece 2017 ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Με τη συμμετοχή όλων των σχολείων του Δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα δράσης Let’s do it Greece 2017 στο Δήμο Νέστου. Κάθε σχολείο ανέλαβε να συλλέξει απορρίμματα από πλατείες, γήπεδα,  κεντρικούς δρόμους καθώς και μέρος της παραλίας της Κεραμωτής αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη ευαισθησία που διακατέχει το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό του Δήμου μας. Ο Δήμος Νέστου φρόντισε για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (γάντια, σακούλες απορριμμάτων) προκειμένου να διασφαλιστεί η δράση για τους μαθητές. Στο τέλος της δράσης ο Δήμος προσέφερε στους μαθητές μας χυμούς και νερά ευχαριστώντας με αυτό το συμβολικό τρόπο τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε  παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να διασωθεί ο πλανήτης μας. Η δράση βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό και τη στάση των υπευθύνων πολιτών. Το πρόγραμμα για τον Δήμο Νέστου είχε παράλληλα και την φύτευση καλλωπιστικών φυτών  (λουλουδιών) σε πλατείες και κεντρικά σημεία της πόλης από δημοτικά σχολεία. Η δράση κορυφώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου με τον ποδηλατικό γύρο που διοργάνωσε ο Δήμος Νέστου με αφετηρία το κτήριο του Δημαρχείου και την διέλευση από το κέντρο της πόλης με τερματισμό πάλι το κτήριο του Δημαρχείου. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 300 άτομα ενώ ο Δήμος κατά την εκκίνηση διένειμε μπλουζάκια και καπέλα με το λογότυπο της δράσης. Κατά την λήξη κληρώθηκαν 2 ποδήλατα τα οποία κέρδισαν συμπολίτες μας για τη συμμετοχή τους ενώ σε όλους δόθηκαν βραβεία συμμετοχής και αναψυκτικά. Το πρόγραμμα πλαισίωσαν για την ασφάλειά των συμμετεχόντων του το Α. Τ. Χρυσούπολης, το ΕΚΑΒ Καβάλας, η γιατρός  και δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χρυσούπολης. Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο λόγω απουσίας του στην Αθήνα εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη. Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή 2 Απριλίου ο Σύλλογος  Χειμερινών Κολυμβητών Κεραμωτής  ανέλαβε μια αξιέπαινη δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Let’s do it Greece 2017 καθαρίζοντας τον επαρχιακό δρόμο Κεραμωτής/ Νέας Καρυάς από απορρίμματα που πετούν ασυνείδητα διερχόμενοι οδηγοί.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται κι από άλλες δράσεις  τις επόμενες μέρες από σχολεία και συλλόγους του Δήμου.
 
 
 
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
 
Στην Αθήνα μετέβη την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση ΕΟΕΣ /Εύξεινη Πόλη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΚΕΔΕ μέλος της οποίας είναι και ο Δήμος Νέστου. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε απολογισμός δράσης αλλά και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ.
Ενδιάμεσα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Καλαματιανό όπου συζήτησαν για το σοβαρό ζήτημα της διέλευσης  των βαρέων οχημάτων μέσα από την Κεραμωτή. Στη συζήτηση που είχαν ο Γ.Γ. κατανοώντας τη σοβαρότητα του προβλήματος δεσμεύτηκε να ασχοληθεί άμεσα.
Στη συνέχεια συνάντησε την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας κα Πέρκα όπου συζήτησαν το θέμα της παραχώρησης του κτηρίου που στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης προκειμένου να αξιοποιηθεί από τον Δήμο Νέστου. Και για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος εισέπραξε θετικές απαντήσεις.
Συνάντηση είχε ακόμη και με την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ κα Σταυράκη Φρόσω προκειμένου να προμηθευθεί ο Δήμος μας γραμματοθυρίδες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε δημοτικά διαμερίσματα.
Την Δευτέρα 3 Απριλίου ο Δήμαρχος Νέστου συμμετείχε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της  ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων και με κύριο θέμα συζήτησης τη τροποποίηση του Νόμου του Καλλικράτη.  Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο TITANIA της Αθήνας. 
 
ΔΣ  ΤΗΣ 29ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στα εκτός ημερησίας θέματα αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στην Αθήνα και  στο συμβούλιο έργων όπου συζητήθηκε η αίτηση θεραπείας της INTRACAT η οποία διεκδικεί θετικές ζημιές 1.000.000 ευρώ. Αναφέρθηκε ακόμη στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή στην Καβάλα. Στα θέματα ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν και ψηφίσθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών του Κέντρου Κοινότητας στο κτήριο που στεγαζόταν ο Α’ παιδικός σταθμός Χρυσούπολης. Ένα κέντρο το οποίο θα εξυπηρετεί τον πολίτη σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Ψηφίσθηκε ακόμη, ομόφωνα, η έγκριση τευχών δημοπράτησης αναδόχων για την κατασκευή υποδομών στους ΡΟΜΑ των Πηγών προϋπολογισμού ύψους 300.000ευρώ.
 
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ
Πλήθος συμπολιτών μας δέχθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του την Δευτέρα 27 Μαρτίου προκειμένου να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΕΒ
Στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δέχθηκε την επίσκεψη των Προέδρων του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Καβάζη και  Χρυσοχωρίου κ. Μακκίδη  την Δευτέρα  27 Μαρτίου προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που προέκυψαν στους ΤΟΕΒ  μετά την ανάθεση της οικονομικής εποπτείας τους από τους Δήμους στην Περιφέρεια.
 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν στο γραφείο του τηνΤρίτη 28 Μαρτίου οι κύριοι Πιτσινίγκος Βασίλης και Κουδουμάκης Παναγιώτης από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας όπου συζήτησαν για την νέα πρόταση που θα υποβάλλει ο Δήμος για την γεωθερμία και την χρηματοδότηση της από το ΕΣΠΑ.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Στις Πηγές βρέθηκε κλιμάκιο των «Γιατρών του Κόσμου» με παιδίατρο και νοσηλευτή όπου ανέλαβαν τον εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών ΡΟΜΑ. Στο θεάρεστο αυτό έργο παρέστη η Πρόεδρος Ευνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΑΜΑΘ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησαν  την Πέμπτη 30 Μαρτίου στη Κομοτηνή η ΔΙΑΑΜΑΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος με θέμα το «Ηλεκτρονικό Μητρώο  Αποβλήτων»,  το Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν δημοτικοί του υπάλληλοι.
 
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MARKETING & BRANDING ΤΟΠΟΥ
 
Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου παρευρέθη ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος που διοργανώθηκε από  το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφεριακής Ανάπτυξης  της Πολυτεχνικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκπροσωπώντας τον Δήμο Νέστου  που πραγματοποιήθηκε από 31/3/2017 – 02/4/2017, στο Μύλο του Παππά και στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ, στην Λάρισα. Τα θέματα του συνεδρίου άπτονται στις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης, για ένα στοχευόμενο σχεδιασμό, προγραμματισμό δράσεων. Οι  παρουσιάσεις του συνεδρίου δίνουν την γνώση στο Δήμο Νέστου να δημιουργήσει τις υποδομές για να είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Βόρειο Ελλάδα, με πυλώνες ανάπτυξης και αξιοποίησης τον ποταμό Νέστο, την παραλία της Κεραμωτής και  τον εναλλακτικό τουρισμό στον ορεινό όγκο του.
 
 
Από το Γραφείο Τύπου