ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 6-12/3/2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του την Δευτέρα 6 Μαρτίου η σχολική σύμβουλος της Α/θμιας εκπαίδευσης κα Σαατσόγλου Ελένη προκειμένου να συζητήσουν για την ετήσια διοργάνωση εκδηλώσεων των Δημοτικών σχολείων του Νέστου με την λήξη του σχολικού έτους. Οι εκδηλώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν πλησίον του ποταμού Νέστου και η σύμβουλος συζήτησε με τον Δήμαρχο κυρίως για τον ασφαλή τρόπο μεταφοράς των μαθητών στο συγκεκριμένο χώρο. Ο Δήμαρχος Νέστου δήλωσε πως θα σταθεί αρωγός στην εκδήλωση. Στη συνάντηση παρέστη και ο Διευθυντής του 1ου 12/θεσιου δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης κ. Αλμπάντης Παναγιώτης.
 
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ-ΙΣΜΑΡΙΔΑΣ
 
Το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας- Ισμαρίδας συνεδρίασε την Τρίτη 7 Μαρτίου όπου στη συζήτηση που διεξήχθη κυριάρχησε μεταξύ άλλων το θέμα του αρδευτικού έργου στο Νέστο. Στη σύσκεψη παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη. Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» τη συνέχεια του έργου με τις όποιες πιθανές παρεμβάσεις.
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
 
Στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Καβάλας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τρίτη 7 Μαρτίου όλων των Δημάρχων του νομού Καβάλας παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη Πάνου ύστερα από δική του πρόσκληση. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης μεταξύ άλλων ήταν οι επικείμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη». Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Υπουργό του έθεσε τα παρακάτω σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο του :
  • Την παράταση χρόνου εργασίας των υπαλλήλων της καθαριότητας
  • Τις δημόσιες συμβάσεις
  • Τις αναθέσεις υπηρεσιών, ειδικότερα σε προσωπικό τεχνικής υπηρεσίας
  • Την κατάργηση του ασφαλιστικού ταμείου ΟΓΑ
  • Τις προγραμματικές συμβάσεις με το Κέντρο Υγείας
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ TAP ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου ο  εκπρόσωπος της εταιρείας του αγωγού , κ. Νάκος Σπύρος προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη του έργου αλλά και να συζητήσουν για τις προτάσεις του Δήμου που θα επιχορηγηθούν από την εταιρεία ως αντισταθμιστικά οφέλη από την διέλευση του αγωγού.
 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
 
Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας ( Ε.Ο.Ε.Σ.) Εύξεινη Πόλη- Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για βιώσιμη ανάπτυξη και έδρα του Παραρτήματός του στην Βόρεια Ελλάδα από 3/12/2016, διοργάνωσαν την Τετάρτη 8 Μαρτίου στο ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΚΕΓΕ) ημερίδα με θέμα «Ενίσχυση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών: Εφαρμογή του μεσογειακού προγράμματος “ARISTOIL” στον Δήμο Νέστου». Παρέστησαν στην εκδήλωση πολλοί ελαιοπαραγωγοί της περιοχής. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη ενώ εισηγήθηκαν του θέματος οι Διευθυντές του Ε.Ο.Ε.Σ. κ. Κρημνιανιώτης Ν. και κ. Παπούς Γ. καθώς επίσης και οι καθηγητές της Φαρμακευτικής Σχολής κ. Μαγιάτης Π. και κα Μέλιου Ελ.
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 8ης ΜΑΡΤΙΟΥ
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και:
  • Η έγκριση της οικονομικής  ενίσχυσης σε καύσιμα για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.
  • Η έγκριση πληρωμής για την σύνδεση της ΔΕΗ (Δίκτυο χαμηλής τάσης)  με το έργο «Εξωχώραφα Λεκάνης».
  • Η έγκριση συνδιοργάνωσης του Δήμου Νέστου με το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης για το 4ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας & Τεχνημάτων.
  • Η αποδοχή παραίτησης του Αντιπροέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ κ. Καϊτατζόπουλου Χαράλαμπου καθώς και η αποδοχή ανάληψης καθηκόντων στην θέση αυτή από τον κ. Αργυράκη Μιχάλη.
  • Η αποδοχή παραίτησης της Προέδρου του ΔΣ του ΝΠΔΔ Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κας Ψυλλίδου Ελένης και η αποδοχή  ανάληψης καθηκόντων στην θέση αυτή από τον κ. Καραγεωργίου Γεώργιο.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
 
Μια πολύ σημαντική εκδήλωση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και των Λυκείων της Χρυσούπολης την Τετάρτη 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Θέμα της εκδήλωσης : «Ψηφιακή τεχνολογία και εφηβεία, κίνδυνοι και αντιμετώπισή τους». Ομιλητές ο αστυνομικός κ. Σταυρίδης καθώς και ο ψυχολόγος κ. Καγιαμής. Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος και συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, την Πρόεδρο ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη καθώς και την δημοτική σύμβουλο κα Κοσμίδου Λαρίσα. Πλήθος γονέων παρέστησαν στην εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να τους λυθούν απορίες για τη σύγχρονη  μάστιγα του διαδικτύου που απειλεί  τη νεολαία.
 
ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΧΧ ΤΘ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ
 
Στην παράδοση- παραλαβή της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο στρατόπεδο Καρακώστα στην Καβάλα παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο. Στην τιμητική εκδήλωση ο απερχόμενος Υποστράτηγος κ. Σταματιάδης παρέδωσε στον Υποστράτηγο κ. Ρώσση τη διοίκηση της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας.
 
Ο ΝΕΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του ο νέος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης Κώστας την Πέμπτη 9 Μαρτίου λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η συνάντηση έγινε προκειμένου ο κ. Αντωνιάδης να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο Νέστου για τα θέματα τουρισμού που αφορούν τον Δήμο. Παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος καθώς και ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.
 
ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
 
Ύστερα από τη νέα νομοθεσία που αφορά τις παιδικές χαρές τις οποίες οι Δήμοι πρέπει να επανεξετάσουν ώστε αυτές να λειτουργούν με ασφάλεια ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο καθώς και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο πραγματοποίησαν αυτοψία στις παιδικές χαρές της Χρυσούπολης, του Χρυσοχωρίου και της Νέας Καρυάς.  Κατέγραψαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις  που υπάρχουν πριν προβούν στην σφράγισή τους ή την αντικατάσταση κάποιων από αυτές. Παρόμοιες επισκέψεις θα πραγματοποιήσει άμεσα ο Δήμαρχος και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου.
 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
 
Μουσική παράσταση με παραδοσιακό χρώμα πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Χρυσοχωρίου μαζί  με τον Σύλλογο Θρακιωτών Νέστου. Τίτλος της παράστασης «Ταξίδι στη μουσική παράδοση Θράκης- Τριαντάφυλλο Γκιουργκιουλί» . Στην έναρξη απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ενώ παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, η Πρόεδρος Ευνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη, ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος  Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γεώργιος καθώς και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.
 
 
 
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΔ ΑΜΘ ΚΑΙ ΚΕΔΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
 
Την Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση της ΠΕΔ ΑΜΘ και της ΚΕΔΕ στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με θέμα «Αναθεώρηση θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης». Την ενημέρωση – εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης. Παρέστησαν πλήθος Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της ΑΜΘ μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου με τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη και κ. Καϊτατζόπουλο καθώς και τον Αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη.
 
 
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΧ ΤΘ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ
 
Στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο  του Δ’ Σ. Στρατού και της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας αποτελούμενο από παθολόγο, ψυχολόγο καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στο αγροτικό ιατρείο Λεκάνης την Πέμπτη 16 Μαρτίου από τις 9:30 έως τις 12:30  για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων του Ορεινού.
 
 
Από το Γραφείο Τύπου