ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 20-27/2/2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Συνεπής στις δεσμεύσεις του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκανε τον απολογισμό όπως συνηθίζει κάθε χρόνο της διοίκησής του στον Δήμο. Φέτος ο απολογισμός αφορούσε τα 2,5 χρόνια διοίκησης του Δήμου. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης απευθυνόταν στα ΜΜΕ αλλά και σε πολίτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν.
Ο Δήμαρχος κατά τον απολογισμό αναφέρθηκε αναλυτικά στους εξής τομείς και άξονες:
  • Στα έργα ΕΣΠΑ που παρέλαβε η δημοτική αρχή και ολοκλήρωσε μέχρι τις 31/12/2015. (Κόμβος σφαγείων, 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης, Α’ Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης, ΧΑΔΑ, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης)
  • Στην ολοκλήρωση του έργου της γεωθερμίας καθώς και στη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιήθηκε από μεγάλη γερμανική εταιρία με την κατασκευή θερμοκηπίου αξιοποιώντας το έργο.
  • Στις μελέτες που είναι έτοιμες να υποβληθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. ( Αντιπλημμυρικά έργα- Ανάπλαση οδού εγνατίας, ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, Ανάπλαση πλατείας ηρώων, Ράμπα ΑΜΕΑ Κεραμωτής, κ.α.)
  • Στις παρεμβάσεις που έγιναν στην Χρυσούπολη και σε όλα τα χωριά του Δήμου Νέστου.
  • Στις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν με τα τακτικά έσοδα του Δήμου, προϋπολογισμού ύψους 600.000euro.
  • Στα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας του Δήμου.
  • Στα θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης.
  • Στις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο.
 
Επί 2.5 ώρες ο Δήμαρχος Νέστου ανέλυε και παρουσίαζε με ακρίβεια και λεπτομερή αναφορά όλα τα θέματα που προαναφέρθηκαν για τον Δήμο Νέστου με την βοήθεια οπτικού υλικού που προβαλλόταν στην οθόνη του θεάτρου. Το κοινό που παρέστη παρακολούθησε τον απολογισμό με αμείωτο ενδιαφέρον ενώ στο τέλος είχε την ευκαιρία να κάνει και ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο. Παρέστησαν ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ προκειμένου να μεταφέρουν σε όλους τους πολίτες που δεν είχαν την δυνατότητα να παραστούν τον απολογισμό.
Ο απολογισμός που παρουσίασε ο Δήμαρχος θα αποτυπωθεί σε έντυπο υλικό που θα διανεμηθεί σε κάθε πολίτη πολύ σύντομα προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο της διοίκησης των 2.5 χρόνων.
 
 
 
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Σκορδάς Μιχάλης προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη των έργων που αφορούν τον Δήμο μας μέσω της Αναπτυξιακής καθώς και την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
 
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πέρνης κα Τοσπά καθώς και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού κ. Μουμτζής επισκέφθηκαν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου τον Δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της παραχώρησης του κτηρίου που στεγαζόταν το αστυνομικό τμήμα της Πέρνης,  προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ
 
Το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Καρυάς επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη καθώς και από την Πρόεδρο Α/θμιας κα Χατουτσίδου Ελένη. Προηγήθηκε της επίσκεψης η παραλαβή της επιστολής – πρόσκλησης προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές των  Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Κύριο θέμα συζήτησης μαθητών και Δημάρχου κατά την παρουσία του στο σχολείο ήταν η ανακύκλωση, τα αδέσποτα καθώς και η σχεδίαση σήμανσης έμπροσθεν του σχολείου για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών σε αυτό. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου καθώς και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που παρίστατο στην συνάντηση για θέματα που άπτονται του σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη κιόλας ημέρα ο Δήμος έστειλε συνεργεία του προκειμένου να  αποκατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός περιμετρικά του σχολείου, να τοποθετηθεί ιστός για τη σημαία του σχολείου ενώ πραγματοποιήθηκε και η σχεδίαση διάβασης πεζών, αιτήματα της χθεσινής συνάντησης.
 
ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
 
Συνάντηση είχαν στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου το ΔΣ της λαϊκής αγοράς Χρυσούπολης την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητήσουν  με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο θέματα που αφορούν το κλάδο τους καθώς και την λαϊκή αγορά. Συζητήθηκε ακόμη, και ο επαναπροσδιορισμός των θέσεων των πολιτών στη λαϊκή αγορά.
 
ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
 
Στο Μοναστηράκι ετελέσθη την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου τρισάγιο στο χώρο θυσίας εις μνήμην  των σφαγιασθέντων κατοίκων του χωριού στις 22-2-1944. Το τρισάγιο πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας κοντά στην θάλασσα ενώ για τη μεταφορά των κατοίκων στο σημείο, ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του.
 
 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ INTRACAT ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου εκπρόσωπος της INTRACAT προκειμένου να συζητήσουν την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης στην Κεραμωτή και το Χαϊδευτό καθώς και το θέμα της διεκδίκησης μεγάλου ποσού από την εταιρεία ως θετικές ζημιές από την ολοκλήρωση του έργου σε Ερατεινό- Χρυσοχώρι- Γραβούνα.
 
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΝΕΣΤΙΑ
 
Από τις 21-23/2 πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων σε δικαιούχους συμπολίτες μας του προγράμματος ΤΕΒΑ υπό την επιστασία του Νομικού Προσώπου της Ευνεστίας αλλά και της Προέδρου της κας Αργυρέλη Ελένης.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΠΕΤΡΟΠΗΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΗΣ
 
Αποκριάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα ΚΑΠΗ Πετροπηγής και Πέρνης την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου με πολύ μεγάλη επιτυχία με την ευθύνη της Ευνεστίας. Στις εκδηλώσεις παρέστη πλήθος κόσμου καθώς και η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Αργυρέλη Ελένη και κα Ψυλλίδου Ελένη.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
 
Στη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευη 24 Φεβρουαρίου  που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και κ. Αργυράκη Μιχάλη. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου μεταξύ άλλων έκανε ειδική μνεία στην άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΤΟΕΒ.
 
ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
 
Καρναβαλική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό- Μορφωτικό Σύλλογο Χρυσοχωρίου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου πραγματοποίησε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου καρναβαλική εκδήλωση καθώς και λαογραφικές δραστηριότητες με συμμετοχή άλλων συλλόγων. Το κόστος της εκδήλωσης κάλυψε ο Δήμος Νέστου ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και κ. Αργυράκη Μιχάλη, την Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Ευνεστίας κα. Αργυρέλη Ελένη και κα Ψυλλίδου Ελένη καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη.
 
Ετήσιος χορός Κυνηγετικού Συλλόγου Νέστου
Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε σε γνωστό μαγαζί εστίασης του Δήμου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Νέστου το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου παρουσία πλήθους κόσμου. Την δημοτική αρχή εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης, ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωσταντίνος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης.
 
Θεατρική Παράσταση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου
Ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θεατρική παράσταση στα πλαίσια των εκδηλώσεων Χρέους, Γνώσης και Ελπίδας. Στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο ΔΣ κ. Καραγεωργίου Γεώργιο, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, η Αντιπρόεδρος Ευνεστίας κα Ψυλλίδου Ελένη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσακαλίδης Γιάννης.
 
Τα κούλουμα γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα με τον παραδοσιακό τρόπο όλα τα χωριά του Δήμου Νέστου
 
Πολλές οι εκδηλώσεις και τα έθιμα για την Καθαρά Δευτέρα που πραγματοποίησαν Πολιτιστικοί Σύλλογοι και ομάδες σε όλα σχεδόν τα χωριά του Δήμου Νέστου.
Στις εκδηλώσεις της Πετροπηγής, του Αγιάσματος και του Ερατεινού παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου με τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο, κ. Αργυράκη Μιχάλη και κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, την Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Ευνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη και κα Ψυλλίδου Ελένη, τον Αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΝ κ. Καϊτατζόπουλο Χαραλαμπο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη.
Στις εκδηλώσεις του Μακρυχωρίου, του Ελαφοχωρίου, του Νέου Ξεριά, της Αβραμηλιάς αλλά και του Παραδείσου παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και κα Χατουτσίδου Ελένη.
Πολλές εκδηλώσεις και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαρκαδιάς όπου παρέστη πλήθος κόσμου.
Σε όλες τις εκδηλώσεις που προαναφέρθηκαν και που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Νέστου ανέλαβε την διάθεση των “σαρακοστιανών”.
 
ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
 
Ο Δήμος Νέστου ευαισθητοποιημένος προς τις ευπαθείς ομάδες του διένειμε σαρακοστιανά εδέσματα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δικαιούχους συμπολίτες μας υπό την διακριτική επιστασία του Νομικού Προσώπου της Ευνεστίας και της Προέδρου της κας Αργυρέλη Ελενης.
 
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
 
Την πίτα της έκοψε η Φιλαρμονική του Δήμου Νέστου σε γνωστό μαγαζί εστίασης του Δήμου το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου  με παρόντα όλα της τα μέλη αλλά και της Προέδρου και Αντιπροέδρου της Ευνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη και κα Ψυλλίδου Ελένη. Η Ευνεστία προσέφερε το γεύμα στα μέλη της Φιλαρμονικής για την εθελοντική τους προσφορά σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου τιμώντας αυτή τους την αρετή.
 
Από το Γραφείο Τύπου