ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 12-17/3/2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Το Δ.Σ.  Γονέων  & κηδεμόνων  Παιδιών του στίβου  Χρυσούπολης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο την Τρίτη 12 Μαρτίου προκειμένου να του ζητήσουν να προβεί σε παρεμβάσεις στο γήπεδο. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως ήδη έχει ετοιμασθεί μελέτη για το ταρτάν και τον ηλεκτροφωτισμό του  γηπέδου  προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ σύμφωνα με το  οποίο μπορούν να ενταχθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις ύψους 500.000€ για κάθε Δήμο.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
Το Δ.Σ. του Σκακιστικού Ομίλου Χρυσούπολης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, την Τρίτη 12 Μαρτίου, στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν  τις τελευταίες λεπτομέρειες για την διοργάνωση του Σκακιστικού Πρωταθλήματος.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ
Την Τετάρτη 13 Μαρτίου μετά από πλειοδοτική φανερή δημοπρασία  εκμισθώθηκαν δύο τμήματα  αγροκτήματος στην Κεραμωτή. Μοναδικός πλειοδότης ήταν  η εταιρεία ΑΦΟΙ ΨΥΧΟΥΔΑΚΗ Ο.Ε., η οποία και μίσθωσε τα ανωτέρω.
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ συνεδρίασε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν  ήταν και η έγκριση της βεβαίωσης στην ΔΟΥ, οφειλής που προέρχεται από τιμολόγια που εκδόθηκαν  στον Δήμο Ξάνθης για τέλη ύδρευσης μετά την εγκατάσταση ρολογιού το Μάιο του 2018.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην Καβάλα.  Εκεί είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ Περιφερειακής Διεύθυνσης ΑΜΘ, για το παρόν και το μέλλον των Κέντρων Κοινότητας από το Υπουργείο  Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και για την  λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας της Περιφέρειας  ΑΜΘ από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Το διήμερο (Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο μας το Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Π.Ε. Καβάλας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού  Σχολείου Χρυσούπολης. Πολλές οι συμμετοχές των παιδιών (200 παιδιά) από Δημοτικά  και Νηπιαγωγεία της Π.Ε Καβάλας καθώς και πλήθος γονέων που συνόδευαν τα παιδιά. Ο Δήμος Νέστου κάλυψε οικονομικά την διοργάνωση ενώ παρείχε σάντουιτς και χυμούς στους συμμετέχοντες. Υπάλληλοι  του Δήμου μετέφεραν τον απαραίτητο εξοπλισμό από την Καβάλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο ενώ επιμελήθηκαν την καθαριότητα σε όλο τον χώρο εντός κι εκτός του σχολείου.  Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η απονομή κυπέλλων και μεταλλίων από τον  Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, τους  Αντιδημάρχους κ. Σαββαϊδη, κα Κοσμίδου, κ. Παπαθεοδώρου, κα Ψυλλίδου και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσή καθώς και τον διευθυντή του σχολείου κ. Τσομπανόπουλο Γ.
 
54436913_496255374238511_6415072687856549888_n.jpg

54236748_312144776151481_3367960044665569280_n.jpg

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2ου ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Την Κυριακή 17 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η 7η αγωνιστική του 2ου Φιλανθρωπικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης με τέσσερις αγώνες μεταξύ των:
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΣΤΟΥ- ΚΑΦΕ «ΜΠΡΙΚΙ»
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΟΥ- AUTONET «ΓΚΙΟΥΖΕΛΙΔΗΣ»
  • ΓΕΡΜΑΝΟΣ /ΑΤΟΜΙΚΟ- ΚΑΦΕ «ΜΥΡΤΩ»
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΕΣΤΟΥ-ΤΕΩΣ B.C. 2018
 
ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου, ο Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου καλωσόρισε την άνοιξη μ’ αυτό το ιδιαίτερο και όμορφο έθιμο μοιράζοντας λουλούδια και ανοιξιάτικες μελωδίες. Προϋπάντησαν τον ερχομό της Άνοιξης  με  τραγούδια  ενώ παρουσίασαν το έθιμό τους και  μπροστά στον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη οι οποίοι περιδιάβαιναν την πόλη .
 
Από το Γραφείο Τύπου