ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 27/2-5/3/2017

ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑ
Την περιοχή του Ορεινού επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 1 Μαρτίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τσακαλίδη Ιωάννη. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το λατομείο του Παυλίδη στο Μακρυχώρι. 
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Νικητών ενώ παρέστησαν και στην λειτουργία του ναού. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δώσουν τις ευχές τους στην ηγουμένη του μοναστηριού για την ονομαστική της εορτή. Στον χρόνο της παραμονής τους στο μοναστήρι συζήτησαν με την ηγουμένη για προβλήματα που απασχολούν το μοναστήρι. 
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην Λεκάνη όπου επισκέφθηκαν το αρδευτικό έργο το οποίο και ολοκληρώνεται εντοπίζοντας παράλληλα την ανάγκη να παρέμβει ο Δήμος στην διάνοιξη της φυσικής «λίμνης» που υπάρχει στην περιοχή προκειμένου να ενισχύσει την δυναμική του έργου. 
Αργότερα, βρέθηκαν στο γήπεδο της Λεκάνης όπου εντόπισαν τεράστιες ελλείψεις αποφασίζοντας να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικότερο το συντομότερο δυνατό. 
Τέλος, επισκέφθηκαν το κτήριο του πρώην Δημαρχείου Ορεινού όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Παράλληλα αποφάσισαν να παρέμβει ο Δήμος προκειμένου να επιδιορθωθεί η εξωτερική όψη του κτηρίου που αντιμετωπίζει σημαντικές φθορές.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ INTRACAT ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
Το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Μαρτίου εκπρόσωποι της Intracat επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν για τις εργασίες που απομένουν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης σε Κεραμωτή και Χαϊδευτό.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ- ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος από την Πέμπτη 2 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ της οποίας είναι και μέλος. 
Με την ευκαιρία της καθόδου του στην Αθήνα επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης οικοπέδου πλησίον του 1ου 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης. Το οικόπεδο αυτό θα αξιοποιηθεί ως αύλειος χώρος του σχολείου που αντιμετωπίζει στενότητα χώρου στο υπάρχον προαύλιο λόγω πλήθους παιδιών.
Αργότερα, συνάντησε την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου όπου της κατέθεσε το απαραίτητο τοπογραφικό καθώς και το αποδεικτικό μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο του Ειρηνοδικείου Χρυσούπολης ώστε να παραχωρηθεί στο Δήμο Νέστου το εν λόγω κτήριο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Κεραμωτής την Πέμπτη 2 Μαρτίου στο χώρο του σχολείου με θέμα «Κίνδυνοι και ασφάλεια στο διαδίκτυο». Τον Δήμαρχο εκπροσώπησε λόγω απουσίας του στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ
Ξεκίνησε την Πέμπτη η εκβάθυνση του λιμανιού Κεραμωτής ύστερα από πρόταση της δημοτικής αρχής του Δήμου Νέστου σε συνεργασία με τον ΟΛΚ Καβάλας. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από την σκάλα μέχρι το σημείο άφιξης των ferry boats.

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
Την ετήσια Γενική του Συνέλευση πραγματοποίησε ο ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου στην Ν. Καρυά. Τον Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησε λόγω απουσίας του στην Αθήνα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ TAP
Στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Παρασκευή 3 Μαρτίου ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν της διέλευση του αγωγού TAP από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος λόγω απουσίας του Δημάρχου στην Αθήνα ενώ παρέστησαν όλοι οι Δήμαρχοι των Δήμων της ΑΜΘ εκ των οποίων διέρχεται ο αγωγός.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ
Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο επισκέφθηκαν το Σάββατο 4 Μαρτίου στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο προκειμένου να του εκφράσουν τις ευχές τους για την ονομαστική του εορτή.

ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Η ΕΛΕΝΗ ΨΥΛΛΙΔΟΥ- Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ κ.. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου στην αίθουσα του ΔΣ του Δημαρχείου διεξήχθη η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και της Επιτροπής «Ποιότητας Ζωής». 
Η πρόταση του Δημάρχου για Πρόεδρο ΔΣ ήταν η κα Ψυλλίδου Ελένη. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά την έναρξη της συνεδρίασης συνεχάρη τον κ. Καραγεωργίου Γιώργο Πρόεδρο ΔΣ για 2,5 χρόνια για την άψογη στάση του όλο αυτό το διάστημα ενώ εξήρε το ήθος και την αντικειμενικότητά του. Όταν αναφέρθηκε στην πρόταση για την νέα Πρόεδρο τόνισε τη σημειολογία της πρότασής του η οποία αναδεικνύει τη συμβολή-συμμετοχή της γυναίκας δημοτικής συμβούλου στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και της νεαρής επιστημόνισσας. 
Η κα Ψυλλίδου εξελέγη με 20 ψήφους μεταξύ 24 δημοτικών συμβούλων που ήταν παρόντες. Η παράταξη του Δημάρχου απέδειξε την δυναμική της αλλά και την ενότητα της αφού στήριξε σύσσωμη τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα σε αντίθεση με την παράταξη του κ. Μιχαηλίδη που από τους 9 συμβούλους έλειπαν οι 3 αποδεικνύοντας την αδιαφορία τους σε μια τόσο σημαντική στιγμή. 
Χρειάστηκε να ψηφίσει η παράταξη του Δημάρχου τις υποψηφιότητες του Αντιπροέδρου καθώς και του Γραμματέα που προέρχονται από τις αντιπολιτεύσεις αντίστοιχα προκειμένου να εκλεγούν από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε με 17 ψήφους ο κ. Μερμελέγκας Γιώργος της παράταξης του κ. Μιχαηλίδη και Γραμματέας ο κ. Γκιόγκης Λάζαρος με 18 ψήφους από την παράταξη του κ. Αμπεριάδη.
Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είναι ο κ. Καραγεωργίου Γεώργιος, ο κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο κ. Σαββαϊδης Λάζαρος, η κα Χατουτσίδου Ελένη, ο κ. Μιχαηλίδης Σάββας και ο κ. Καπετανόπουλος Ιωάννης ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι η κα Αργυρέλη Ελένη, ο κ. Γαβριηλίδης Νίκος, ο κ. Τσακαλίδης Ιωάννης, ο κ. Αμπεριάδης Περικλής και ο κ. Γκιόγκης Λάζαρος.
Τα νέα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι ο κ. Σαββαϊδης Λάζαρος, η κα Αργυρέλη Ελένη, ο κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο κ. Καϊτατζόπουλος Χαράλαμπος, ο κ. Κουμπίδης Θεόδωρος και ο κ. Πολίτης Λουκάς ενώ αναπληρωματικά μέλη είναι ο κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, η κα Χατουτσίδου Ελένη, ο κ. Παναγιωτίδης Γιώργος, ο κ. Αμπεριάδης Περικλής και ο κ. Γκιόγκης Λάζαρος.

ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Ο κ. ΚΑΪΤΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ- Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ κ. ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ
Στα πλαίσια των αλλαγών των θέσεων ευθύνης και προκειμένου να δοκιμαστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε αλλαγή στην θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας. Συνεπώς, νέο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας έχρισε ο Δήμαρχος Νέστου τον κ. Καϊτατζόπουλο Χαράλαμπο ευχόμενος να ανταποκριθεί σε μια από τις πιο δύσκολες θέσεις ευθύνης αφού έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη. Κατά την παράδοση-παραλαβή ο Δήμαρχος Νέστου εξήρε το έργο του μέχρι πρότινος Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη ο οποίος αντιμετώπισε στην πορεία του δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές της πυρκαγιάς της Θάσου, των πρόσφατων χιονοπτώσεων αλλά και άλλων κρίσιμων δοκιμασιών με επιτυχία.
Από το Γραφείο Τύπου